Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The evaluation of the effect of somatic cells count on ewe's milk composition, its properties and on the quality of rennet curd was carried using milk samples obtained from a total 10 ewes F112 crossbreeds of Lacaune (L), East Friesian (EF) and Improved Wallachian (IW), reared on a ecological sheep farm in Valašská Bystřice. All ewes were on the 1st lactation, in good nutritive condition and clinically healthy. The sampling was carried on 47th, 81st, 123rd, 152nd and 189th day of lactation. The analysis involved a total of 50 milk samples, which were categorized into 5 different SCC groups: 1st group (LE 10 000 SC/ml), 2nd group (11 000--50 000 SC/ml), 3rd group (51 000--100 000 SC/ml), 4th group (101 000--200 000 SC/ml), 5th group (GE 201 000 SC/ml). Milk composition and milk properties were determined by standard methods. For the evaluation of the quality of rennet curd (class quality) was used following scale: 1st class -- very good and hard curd, 2nd class -- good curd, 3rd class -- bad curd, 4th (en)
- Zhodnocení vlivu různého počtu somatických buněk (PSB) na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny bylo uskutečněno s použitím vzorků mléka, získaných celkem od 10 kusů bahnic kříženek F112 plemen Lacaune (L), Východofríská ovce (VF) a Zušlechtěná valaška (ZV), chovaných na ekologické farmě ve Valašské Bystřici. Všechny bahnice byly na první laktaci, v dobrém výživném a zdravotním stavu. Vzorky byly odebírány v pěti intervalech v průběhu celé laktace a to v průměrném 47, 81, 123, 152, 189 dni. Celkově bylo vyhodnoceno 50 vzorků, které byly, dle PSB, rozděleny do pěti skupin: 1. skupina (menší nebo rovno 10 000 buněk/ml), 2. skupina (11 000--50 0000 buněk/ml), 3. skupina (51 000--100 000 buněk/ml), 4. skupina (101 000--200 000 buněk/ml), 5. skupina (větší nebo rovno 201 000 buněk/ml). Jednotlivé analýzy mléka byly prováděny standardními metodami. Hodnocení jakosti sýřeniny (třídy) bylo prováděno dle následující stupnice. 1. třída -- velmi dobrá sýřenina, 2 třída -- dobrá sýřenina, 3. tříd
- Zhodnocení vlivu různého počtu somatických buněk (PSB) na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny bylo uskutečněno s použitím vzorků mléka, získaných celkem od 10 kusů bahnic kříženek F112 plemen Lacaune (L), Východofríská ovce (VF) a Zušlechtěná valaška (ZV), chovaných na ekologické farmě ve Valašské Bystřici. Všechny bahnice byly na první laktaci, v dobrém výživném a zdravotním stavu. Vzorky byly odebírány v pěti intervalech v průběhu celé laktace a to v průměrném 47, 81, 123, 152, 189 dni. Celkově bylo vyhodnoceno 50 vzorků, které byly, dle PSB, rozděleny do pěti skupin: 1. skupina (menší nebo rovno 10 000 buněk/ml), 2. skupina (11 000--50 0000 buněk/ml), 3. skupina (51 000--100 000 buněk/ml), 4. skupina (101 000--200 000 buněk/ml), 5. skupina (větší nebo rovno 201 000 buněk/ml). Jednotlivé analýzy mléka byly prováděny standardními metodami. Hodnocení jakosti sýřeniny (třídy) bylo prováděno dle následující stupnice. 1. třída -- velmi dobrá sýřenina, 2 třída -- dobrá sýřenina, 3. tříd (cs)
|
Title
| - Vliv počtu somatických buněk na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny
- Vliv počtu somatických buněk na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny (cs)
- Effect of somatic cell count on ewe's milk composition, its properties and the quality of rennet curd (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv počtu somatických buněk na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny
- Vliv počtu somatických buněk na složení a vlastnosti ovčího mléka a na jakost sýřeniny (cs)
- Effect of somatic cell count on ewe's milk composition, its properties and the quality of rennet curd (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/07:00111142!RIV08-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/07:00111142
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - somatic cell count; ewe's milk composition; milk properties; quality of rennet curd; relationships (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kuchtík, Jan
- Šustová, Květoslava
- Dobeš, Igor
- Novotná, Lenka
- Blahová, Pavlína
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |