Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem víceletých polních pokusů bylo zjistit změny obsahu polyfenolů a kyselin L-askorbové, jako významných antioxidantů, v bramborových hlízách, při rozlišných hladinách hnojení N, P, K a Mg. Obsah polyfenolů a kysleiny askorbové byxl částečně ovlivněn počasím v jednotlivých pokusných letech, varianty hnojení neměly průkazný vliv na obsah polyfenolů. Byl zjištěn negativní vliv zvyšující se úrovně hnojení N na obsah kyseliny askorbové (při 180kg N/ha byl pokles jkyseliny askorbové o 6,1% v porovnání s dávkou 100kg N/ha). Na druhé straně příznivý vliv byl zaznamenám při zvyšujících se hladinách draselného a hořečnatého hnojení (při 166kg K/ha a 60kg Mg/ha došlo ke zvýčení obsahu kyselin askorbové o 6,2% v porovnání s hladinami 108kg K/ha a 30kg Mg/ha)
- Cílem víceletých polních pokusů bylo zjistit změny obsahu polyfenolů a kyselin L-askorbové, jako významných antioxidantů, v bramborových hlízách, při rozlišných hladinách hnojení N, P, K a Mg. Obsah polyfenolů a kysleiny askorbové byxl částečně ovlivněn počasím v jednotlivých pokusných letech, varianty hnojení neměly průkazný vliv na obsah polyfenolů. Byl zjištěn negativní vliv zvyšující se úrovně hnojení N na obsah kyseliny askorbové (při 180kg N/ha byl pokles jkyseliny askorbové o 6,1% v porovnání s dávkou 100kg N/ha). Na druhé straně příznivý vliv byl zaznamenám při zvyšujících se hladinách draselného a hořečnatého hnojení (při 166kg K/ha a 60kg Mg/ha došlo ke zvýčení obsahu kyselin askorbové o 6,2% v porovnání s hladinami 108kg K/ha a 30kg Mg/ha) (cs)
- The objective of several years of field experiments was to explore the changes in the total content of poly-phenols and ascorbic acid, as important anti-oxidants, in potato tubers at various levels of N, P, K and Mg nitrition. The content of poly-phenols and ascorbic acid was affected particularly by the weather in the experimental year, the fertilisation variants had no signifficant effect on the content of poly-phenols. A negative effect on ascorbic acid content in tubers was observed in the case of an increased intensity of N fertilisation (at 180kg N/ha) ascorbic acid decrase was lower by 6,1% compared to doses 100 kg N/ha). On the contrary, a favourable effect was determinated at increased levels of potassium and magnesium fertilisation (at 166kg K/ha and 60kg Mg/ha ascorbic acid increase was by 6,2% higher compared to levels of 108 kg K/ha and 30kg Mg/ha) (en)
|
Title
| - Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách brambor při různých úrovních hnojení N, P, K a Mg
- Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách brambor při různých úrovních hnojení N, P, K a Mg (cs)
- Increase of polyphenol and L.ascorbic content n potato tuvbers with various N, P, K and Mg fertilizatoin levels (en)
|
skos:prefLabel
| - Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách brambor při různých úrovních hnojení N, P, K a Mg
- Zvýšení obsahu polyfenolů a kyseliny L-askorbové v hlízách brambor při různých úrovních hnojení N, P, K a Mg (cs)
- Increase of polyphenol and L.ascorbic content n potato tuvbers with various N, P, K and Mg fertilizatoin levels (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/07:00110991!RIV08-MZE-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1G46058), Z(MSM6215648905)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/07:00110991
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Potatoes; Ascorbic acid; Polyphenols; Fertilisation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výživa rostlin a její perspektivy
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hlušek, Jaroslav
- Jůzl, Miroslav
- Lošák, Tomáš
- Elzner, Petr
- Čížek, Milan
- Hamouz, K.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |