Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem této práce bylo zhodnotit změny probíhající v chemickém složení (obsah cukrů a kyselin) v průběhu výroby a skladování želé cukrovinek. Výrobky byly hodnoceny také senzoricky. Vzorky byly odebrány v roce 2004 a poté byly skladovány při teplotách 20oC a 30oC. V průběhu výroby se množství cukrů a kyselin ve výrobcích měnilo v závislosti na technologii výroby. V průběhu skladování se zvyšoval obsah redukujících cukrů (glukosa a fruktosa) oproti tomu obsah sacharosy a dextrinů klesal. Obsah kyselin se ve výrobcích během skladování snižoval. K větším změnám v chemickém složení výrobků docházelo při skladování při 30oC než při 20oC. Senzorické vlastnosti výrobků byly uspokojivé u vzorků skladovaných při nižších teplotách. Při 30oC se senzorické vlastnosti želé výrobků zhoršovaly. Klesala intenzita barvy a vůně, oproti tomu byly častější deformace výrobků, želé bylo hůře žvýkatelné a méně elastické, také intenzita chuti se snižovala.
- Cílem této práce bylo zhodnotit změny probíhající v chemickém složení (obsah cukrů a kyselin) v průběhu výroby a skladování želé cukrovinek. Výrobky byly hodnoceny také senzoricky. Vzorky byly odebrány v roce 2004 a poté byly skladovány při teplotách 20oC a 30oC. V průběhu výroby se množství cukrů a kyselin ve výrobcích měnilo v závislosti na technologii výroby. V průběhu skladování se zvyšoval obsah redukujících cukrů (glukosa a fruktosa) oproti tomu obsah sacharosy a dextrinů klesal. Obsah kyselin se ve výrobcích během skladování snižoval. K větším změnám v chemickém složení výrobků docházelo při skladování při 30oC než při 20oC. Senzorické vlastnosti výrobků byly uspokojivé u vzorků skladovaných při nižších teplotách. Při 30oC se senzorické vlastnosti želé výrobků zhoršovaly. Klesala intenzita barvy a vůně, oproti tomu byly častější deformace výrobků, želé bylo hůře žvýkatelné a méně elastické, také intenzita chuti se snižovala. (cs)
- The aim of this thesis was to evaluate changes in chemical constitution (contents of sugars and acids) during processing and stocking jelly confectionery. Jelly products were also sensorical classificated. Samples were taking during production in the year 2004 and then were stocked by temperature 20oC and 30oC. The quantity of sugars and acids was varried in jelly products during processing -- depended on products technology. During stocking the amout of glukosa and fruktosa increased opposite it amount of sacharosa and dextrin decreased. Quantity of acids declined in products during stocking. Larger changes in chemical constitutiomn were noticed during stocking in 30oC than in 20oC. Sensorical attributes of jelly products were satisfactory during stocking in 20oC. During stocking in 30oC were to sensorical attributes worse. Intensity of color and smell decreased. Opposite it the deformations of products increased, jelly were less elastic and chewy and also the intensity of taste decreased. (en)
|
Title
| - Změny kvality želé cukrovinek během jejich skladování
- Změny kvality želé cukrovinek během jejich skladování (cs)
- THE QUALITY CHANGES IN JELLY CONFECTIONERY DURING STOCKING (en)
|
skos:prefLabel
| - Změny kvality želé cukrovinek během jejich skladování
- Změny kvality želé cukrovinek během jejich skladování (cs)
- THE QUALITY CHANGES IN JELLY CONFECTIONERY DURING STOCKING (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/06:00104065!RIV07-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/06:00104065
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - acids; jelly products; sensoric quality; stocking; sugars (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - MendelNet'06 Agro - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hřivna, Luděk
- Vavroušová, Petra
- Hřivnová, Lenka
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |