About: Význam oxidu uhličitého a ethylenu v procesu sladování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Germination of grains of the spring barley Jersey and Tolar was monitored under laboratory conditions simulating static malting. The samples used were steeped in such a way, to contain 45% of water after 72 hours of test duration.The total time of steeping and germination was 6 days.The samples were put in glass bottles with a rubbber membrane. Always before grain weighing and further handling with the samples, 2 ml of the gas among grains were sampled by means of a tuberculin syringe. During the test, the gas composition in the bottles was purposefully influenced by ethylene and carbon dioxide sorbents. After the end of germination, the samples were the kilned dry in a drier with forced air draught and, homogeneity and modification were determined for such samples. (en)
  • V laboratorních podmínkách bylo sledováno klíčení obilek odrůdy Jersey a Tolar. Vzorky byly máčeny tak, aby obsahovaly po 72 h celkem 45% obsahu vody, celková délka máčení qa klíčení byly 6 dnů. Vzorky byly uzavřeny ve skleněných láhvích, před další nezbytnou manipulací bylo vždy odebráno 2 ml mezizrnného plynu. Složení plynu bylo cíleně ovlivňováno sorbenty CO2 a ethylenu a tak dosáhnout provozních podmínek sladování bez nebo s větráním. Po skončení klíčení byly vzorky odhvozděny a stanovena homogenita a modifikace sladu. Výsledky byly statisticky vyhodnoveny.
  • V laboratorních podmínkách bylo sledováno klíčení obilek odrůdy Jersey a Tolar. Vzorky byly máčeny tak, aby obsahovaly po 72 h celkem 45% obsahu vody, celková délka máčení qa klíčení byly 6 dnů. Vzorky byly uzavřeny ve skleněných láhvích, před další nezbytnou manipulací bylo vždy odebráno 2 ml mezizrnného plynu. Složení plynu bylo cíleně ovlivňováno sorbenty CO2 a ethylenu a tak dosáhnout provozních podmínek sladování bez nebo s větráním. Po skončení klíčení byly vzorky odhvozděny a stanovena homogenita a modifikace sladu. Výsledky byly statisticky vyhodnoveny. (cs)
Title
  • Význam oxidu uhličitého a ethylenu v procesu sladování
  • Role of Carbon Dioxide and Ethylene During Malting Process (en)
  • Význam oxidu uhličitého a ethylenu v procesu sladování (cs)
skos:prefLabel
  • Význam oxidu uhličitého a ethylenu v procesu sladování
  • Role of Carbon Dioxide and Ethylene During Malting Process (en)
  • Význam oxidu uhličitého a ethylenu v procesu sladování (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00103946!RIV10-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 11-12
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 508619
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00103946
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • CO2; ethylene (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8DCF1BF375F7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kvasný průmysl : časopis pro výrobu nápojů a biochemické technologie = Fermentation industry - Gärungsindusrie
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 52
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Prokeš, Josef
  • Fišerová, Helena
  • Hartmann, Jiří
  • Helánová, Alena
issn
  • 0023-5830
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software