Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Barley is a cereal that contains in the caryopsis the highest amount of all eight isomers of tocopherols (T) and tocotrienols (T3), making up the vitamin E complex. Tocopherols and tocotrienols, collectively called tocols, are composed of a chromanol ring with an attached phytyl side chain. The biological activity of vitamin E has generally been associated with its welldefined antioxidant property in biological membranes. Alfa-T has long been considered to be the most active form in the vitamin E complex for preventing destructive oxidation in cell membranes. (en)
- Vitamín E patří mezi důležité antioxidační systémy, které můžeme rozdělit na antioxidační enzymy a antioxidační substráty. Mezi antioxidační enzymy řadíme superoxiddismutasu, katalasu, glutathionperoxidasu aj. Antioxidační substráty lze rozdělit na lipofilní (membránové) a hydrofilní (nemebránové). Vitamín E a karotenoidy patří do skupiny lipofilních antioxidantů. Antioxidanty hrají významnou roli při zvyšování obrany organismu vůči nadměrnému výskytu volných radikálů a převádějí je na nereaktivní nebo méně reaktivní formy. Uvedený mechanismus obecně mj. prodlužuje životnost organismu.
- Vitamín E patří mezi důležité antioxidační systémy, které můžeme rozdělit na antioxidační enzymy a antioxidační substráty. Mezi antioxidační enzymy řadíme superoxiddismutasu, katalasu, glutathionperoxidasu aj. Antioxidační substráty lze rozdělit na lipofilní (membránové) a hydrofilní (nemebránové). Vitamín E a karotenoidy patří do skupiny lipofilních antioxidantů. Antioxidanty hrají významnou roli při zvyšování obrany organismu vůči nadměrnému výskytu volných radikálů a převádějí je na nereaktivní nebo méně reaktivní formy. Uvedený mechanismus obecně mj. prodlužuje životnost organismu. (cs)
|
Title
| - Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene
- Content of vitamin E in grain of spring barley (en)
- Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene (cs)
|
skos:prefLabel
| - Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene
- Content of vitamin E in grain of spring barley (en)
- Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/06:00103876!RIV07-GA0-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(1M0570), P(GA525/05/0781)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/06:00103876
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - antioxidant; grain; vitamin E (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Ehrenbergerová, Jaroslava
- Prýma, Jaroslav
- Belcrediová, Natálie
|
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |