About: Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Barley is a cereal that contains in the caryopsis the highest amount of all eight isomers of tocopherols (T) and tocotrienols (T3), making up the vitamin E complex. Tocopherols and tocotrienols, collectively called tocols, are composed of a chromanol ring with an attached phytyl side chain. The biological activity of vitamin E has generally been associated with its welldefined antioxidant property in biological membranes. Alfa-T has long been considered to be the most active form in the vitamin E complex for preventing destructive oxidation in cell membranes. (en)
  • Vitamín E patří mezi důležité antioxidační systémy, které můžeme rozdělit na antioxidační enzymy a antioxidační substráty. Mezi antioxidační enzymy řadíme superoxiddismutasu, katalasu, glutathionperoxidasu aj. Antioxidační substráty lze rozdělit na lipofilní (membránové) a hydrofilní (nemebránové). Vitamín E a karotenoidy patří do skupiny lipofilních antioxidantů. Antioxidanty hrají významnou roli při zvyšování obrany organismu vůči nadměrnému výskytu volných radikálů a převádějí je na nereaktivní nebo méně reaktivní formy. Uvedený mechanismus obecně mj. prodlužuje životnost organismu.
  • Vitamín E patří mezi důležité antioxidační systémy, které můžeme rozdělit na antioxidační enzymy a antioxidační substráty. Mezi antioxidační enzymy řadíme superoxiddismutasu, katalasu, glutathionperoxidasu aj. Antioxidační substráty lze rozdělit na lipofilní (membránové) a hydrofilní (nemebránové). Vitamín E a karotenoidy patří do skupiny lipofilních antioxidantů. Antioxidanty hrají významnou roli při zvyšování obrany organismu vůči nadměrnému výskytu volných radikálů a převádějí je na nereaktivní nebo méně reaktivní formy. Uvedený mechanismus obecně mj. prodlužuje životnost organismu. (cs)
Title
  • Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene
  • Content of vitamin E in grain of spring barley (en)
  • Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene (cs)
skos:prefLabel
  • Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene
  • Content of vitamin E in grain of spring barley (en)
  • Obsah vitamínu E v zrnu jarního ječmene (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00103876!RIV07-GA0-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 264;271
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(1M0570), P(GA525/05/0781)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 489749
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00103876
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • antioxidant; grain; vitamin E (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A083F9EE2870]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Ječmenářská ročenka 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Ehrenbergerová, Jaroslava
  • Prýma, Jaroslav
  • Belcrediová, Natálie
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
https://schema.org/isbn
  • 80-86576-22-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 75 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software