About: Produkce drůbežího masa jako funkční potraviny s volitelným poměrem n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The effect of 1, 3, 5 or 7 % of linseed oil in the feed on the fatty acid composition in the chicken meat was studied in an experiment with broiler chickens of the age from 25 to 40 days. Oils made either of seeds of the cultivar Atalante with a high content of alpha-linolenic acid or of the cultivar Lola with a predominating content of linoleic acid were used. With the exception of eicosapentaenoic acid the contents of all fatty acids in the breast meat were lower (P<0.001) and n-6/n-3 polyunsaturated fatty acids (PUFA) ratio significantly better (P<0.001) than in the thigh meat. Ratio of n-6 to n-3 PUFA ranged from 0.9 to 13.7 and from 1.0 to 16.7 in breast and thigh meat, respectively. By means of inclusion of linseed oil with high content of alpha-linolenic acid into the feed mixture can be produced poultry meat with arbitrary n-6/n-3 PUFA ratio as a functional food. (en)
  • Vliv obsahu 1, 3, 5 a 7 % lněného oleje v krmné směsi na složení masa byl sledován v pokusu s brojlery vykrmovanými od 25 do 40 dní věku. Byl použit olej z odrůdy Atalante s převažujícím obsahem kyseliny alfa-linolenové, nebo z odrůdy Lola s převažujícím obsahem kyseliny linolové. S výjimkou kyseliny eikosapentaenové byl obsah všech mastných kyselin v prsní svalovině nižší (P<0,001) a poměr n-6/n-3 polynenasycených mastných kyselin (PUFA) významně příznivější (P<0,001) než ve svalovině stehenní. Rozdílným obsahem kyseliny linolové a alfa-linolenové v krmné směsi se dařilo upravovat poměr n-6/n-3 PUFA v prsní svalovině od 0,9 do 13,7 a ve stehenní svalovině od 1,0 do 16,7. Zařazením lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny alfa-linolenové lze produkovat drůbeží maso jako funkční potravinu s prakticky libovolným poměrem n-6 a n-3 PUFA.
  • Vliv obsahu 1, 3, 5 a 7 % lněného oleje v krmné směsi na složení masa byl sledován v pokusu s brojlery vykrmovanými od 25 do 40 dní věku. Byl použit olej z odrůdy Atalante s převažujícím obsahem kyseliny alfa-linolenové, nebo z odrůdy Lola s převažujícím obsahem kyseliny linolové. S výjimkou kyseliny eikosapentaenové byl obsah všech mastných kyselin v prsní svalovině nižší (P<0,001) a poměr n-6/n-3 polynenasycených mastných kyselin (PUFA) významně příznivější (P<0,001) než ve svalovině stehenní. Rozdílným obsahem kyseliny linolové a alfa-linolenové v krmné směsi se dařilo upravovat poměr n-6/n-3 PUFA v prsní svalovině od 0,9 do 13,7 a ve stehenní svalovině od 1,0 do 16,7. Zařazením lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny alfa-linolenové lze produkovat drůbeží maso jako funkční potravinu s prakticky libovolným poměrem n-6 a n-3 PUFA. (cs)
Title
  • Produkce drůbežího masa jako funkční potraviny s volitelným poměrem n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin
  • Poultry meat production as a functional food with voluntary n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids ratio (en)
  • Produkce drůbežího masa jako funkční potraviny s volitelným poměrem n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin (cs)
skos:prefLabel
  • Produkce drůbežího masa jako funkční potraviny s volitelným poměrem n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin
  • Poultry meat production as a functional food with voluntary n-6 and n-3 polyunsaturated fatty acids ratio (en)
  • Produkce drůbežího masa jako funkční potraviny s volitelným poměrem n-6 a n-3 polynenasycených mastných kyselin (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00102372!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 97;97
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 495208
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00102372
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • alpha-linolenic acid; breast meat; chicken; linoleic acid; linseed oil; thigh meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1F06FE2E4DA9]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • MendelNet'06 Agro - sborník z mezinárodní konference posluchačů postgraduálního doktorského studia
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mrkvicová, Eva
  • Zelenka, Jiří
  • Schneiderová, Dana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-999-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software