About: Vliv obsahu esenciálních mastných kyselin v krmivu na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v drůbežím mase     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The effect of 1, 3, 5 or 7 % of linseed oil in the feed on the fatty acid composition in the chicken meat was studied in an experiment with broiler chickens of the age from 25 to 40 days. Oils made either of seeds of the cultivar Atalante (A; groups A1; A3; A5; A7) with a high content of a-linolenic acid or of the cultivar Lola (L) with a predominating content of linoleic acid (L1; L3; L5; L7) were used. Ratio of n-6 to n-3 PUFA ranged from 0,9 to 13,7 and from 1,0 to 16,7 in breast and thigh meat, respectively. By means of inclusion of linseed oil with high content of a-linolenic acid into the feed mixture can be produced poultry meat with arbitrary n-6/n-3 PUFA ratio as a functional food. (en)
  • Vliv obsahu 1, 3, 5 a 7 % lněného oleje v krmné směsi na složení masa byl sledován v pokusu s brojlery vykrmovanými od 25 do 40 dní věku. Byl použit olej z odrůdy Atalante s převažujícím obsahem kyseliny a-linolenové (A; skupiny A1; A3; A5; A7), nebo z odrůdy Lola s převažujícím obsahem kyseliny linolové (L; skupiny L1; L3; L5; L7). Rozdílným obsahem kyseliny linolové a a-linolenové v krmné směsi se dařilo upravovat poměr n-6/n-3 PUFA v prsní svalovině od 0,9 do 13,7 a ve stehenní svalovině od 1,0 do 16,7. Zařazením lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny a-linolenové lze produkovat drůbeží maso jako funkční potravinu s prakticky libovolným poměrem n-6 a n-3 PUFA.
  • Vliv obsahu 1, 3, 5 a 7 % lněného oleje v krmné směsi na složení masa byl sledován v pokusu s brojlery vykrmovanými od 25 do 40 dní věku. Byl použit olej z odrůdy Atalante s převažujícím obsahem kyseliny a-linolenové (A; skupiny A1; A3; A5; A7), nebo z odrůdy Lola s převažujícím obsahem kyseliny linolové (L; skupiny L1; L3; L5; L7). Rozdílným obsahem kyseliny linolové a a-linolenové v krmné směsi se dařilo upravovat poměr n-6/n-3 PUFA v prsní svalovině od 0,9 do 13,7 a ve stehenní svalovině od 1,0 do 16,7. Zařazením lněného oleje s vysokým obsahem kyseliny a-linolenové lze produkovat drůbeží maso jako funkční potravinu s prakticky libovolným poměrem n-6 a n-3 PUFA. (cs)
Title
  • Vliv obsahu esenciálních mastných kyselin v krmivu na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v drůbežím mase
  • Vliv obsahu esenciálních mastných kyselin v krmivu na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v drůbežím mase (cs)
  • The effect of the content of essential fatty acids in the feed upon the content of physiologically important fatty acids in the chicken meat (en)
skos:prefLabel
  • Vliv obsahu esenciálních mastných kyselin v krmivu na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v drůbežím mase
  • Vliv obsahu esenciálních mastných kyselin v krmivu na obsah fyziologicky důležitých mastných kyselin v drůbežím mase (cs)
  • The effect of the content of essential fatty acids in the feed upon the content of physiologically important fatty acids in the chicken meat (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00102247!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 46;49
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506580
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00102247
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • breast meat; chicken meat; linoleic acid; linseed oil; thigh meat (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [C9B2DCDBCCC0]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa zvierat 2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mrkvicová, Eva
  • Zelenka, Jiří
  • Schneiderová, Dana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárskeho lékarstva, Katedra výživy, dietetiky a chovu zvierat
https://schema.org/isbn
  • 80-8077-035-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software