About: Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vzorky sýrů eidamského typu byly odebírány v období od listopadu 2005 do května 2006 v měsíčních intervalech a pocházely od dvou výrobců (H a R). Každý z výrobců vyprodukoval sýry o dvou tučnostech (30 a 45%) při použití dvou startovacích kultur označených jako %22L%22 a %22Y%22. Při každém odběru byly odebírány od dané výroby tři vzorky - bloky 1, 2 a 3. Od každého vzorku byl analyzován okraj a střed sýru. U každého vzorku byl stanovován počet bakterií mléčného kvašení, počet enterokoků a anaerobů. Obsah histaminu, tryptaminu, tyraminu, putrescinu, phenyletylaminu, kadaverinu, spermidinu a sperminu byl stanoven vysokotlakou kapalinovou chromatografií s ÚV detekcí po derivatizaci dansylchloridem.
  • Vzorky sýrů eidamského typu byly odebírány v období od listopadu 2005 do května 2006 v měsíčních intervalech a pocházely od dvou výrobců (H a R). Každý z výrobců vyprodukoval sýry o dvou tučnostech (30 a 45%) při použití dvou startovacích kultur označených jako %22L%22 a %22Y%22. Při každém odběru byly odebírány od dané výroby tři vzorky - bloky 1, 2 a 3. Od každého vzorku byl analyzován okraj a střed sýru. U každého vzorku byl stanovován počet bakterií mléčného kvašení, počet enterokoků a anaerobů. Obsah histaminu, tryptaminu, tyraminu, putrescinu, phenyletylaminu, kadaverinu, spermidinu a sperminu byl stanoven vysokotlakou kapalinovou chromatografií s ÚV detekcí po derivatizaci dansylchloridem. (cs)
  • Counts of lactic acid bacteria, total anaerobes, and enterococci were determined in the course of ripening in the edge part and the core part of Dutch-type semi-hard cheese produced with different fat content (30 and 45%) by two different starter cultures (L and Y). (en)
Title
  • Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech
  • Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech (cs)
  • Microbiological aspects of biogenic amines formation in ripening cheeses (en)
skos:prefLabel
  • Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech
  • Mikrobiologické aspekty tvorby biogenních aminů ve zrajících sýrech (cs)
  • Microbiological aspects of biogenic amines formation in ripening cheeses (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00098961!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 40;43
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 485774
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00098961
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Dutch-type semi-hard cheese; biogenic amines; enterococci; lactic acid bacteria (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [33C0118C5955]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXVI. Lenfeldovy a Hoklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dohnal, Vlastimil
  • Cwiková, Olga
  • Komprda, Tomáš
  • Dvořáčková, Hana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-570-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 24 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software