Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Každá senzorická analýza je nezbytným krokem vedoucím k zlepšování kvality výrobků. Práce se zabývá senzorickým hodnocením čerstvých kozích sýrů. Sýry byly hodnoceny desetičlennou odbornou komisí. Analýza byla provedena za pomoci kategorové nestrukturované stupnice 10 cm dlouhé s popisem krajních bodů. Hodnoceny byly deskriptory vůně, textury, chuti, jako jsou celková příjemnost vůně, vůně po kozím mléku, vůně po ovčím mléku, cizí vůně, tvrdost mezi prsty, soudržnost, mazlavost a celková chuť.Podle očekávání byly hodnoceny dobře především sýry ochucené. Při hodnocení texturních vlastností komise preferovala sýry, které byly více tvrdé. Sýry tvrdší byly méně mazlavé a komise je hodnotila i jako chutnější.
- Každá senzorická analýza je nezbytným krokem vedoucím k zlepšování kvality výrobků. Práce se zabývá senzorickým hodnocením čerstvých kozích sýrů. Sýry byly hodnoceny desetičlennou odbornou komisí. Analýza byla provedena za pomoci kategorové nestrukturované stupnice 10 cm dlouhé s popisem krajních bodů. Hodnoceny byly deskriptory vůně, textury, chuti, jako jsou celková příjemnost vůně, vůně po kozím mléku, vůně po ovčím mléku, cizí vůně, tvrdost mezi prsty, soudržnost, mazlavost a celková chuť.Podle očekávání byly hodnoceny dobře především sýry ochucené. Při hodnocení texturních vlastností komise preferovala sýry, které byly více tvrdé. Sýry tvrdší byly méně mazlavé a komise je hodnotila i jako chutnější. (cs)
- The aim of work was to value sensory quality of fresh cheeses made from goat's milk. 14 cheeses were evlauated by specialized commission of 10 members. By the patterns were appreised the smell, the textural and overal taste. Accordance with expectation commission preferred relish cheeses. The relish component restricted the goat's smell and taste which o lot of people doesn't like. The best cheese in taste was for commission spicy cheese from Látal's farm. This cheese had very pleasant smell. With low smell from goat's milk and low strange smell. From textural characteristics commission preferred harder cheeses which were less adhesivity. (en)
|
Title
| - Senzorická analýza kozích sýrů
- Organoleptic quality of goat's cheese. (en)
- Senzorická analýza kozích sýrů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Senzorická analýza kozích sýrů
- Organoleptic quality of goat's cheese. (en)
- Senzorická analýza kozích sýrů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/06:00098517!RIV07-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/06:00098517
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - goat cheese; milk products; sensory analysis; smell; taste; textural (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kuchtík, Jan
- Šustová, Květoslava
- Lužová, Táňa
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |