About: Technologická jakost polního hrachu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In 2005 increased area of pea in CR to 29 123 ha. The total production of pea in 2005 increased to 78 756 t by average crop 2,7t/ha. In the three-year experiment with field-pea was content of N-substances by specific varieties between 17-27% in the dry matter, starch content 46-56% in the dry matter. Field round-seeds pea contents the most of starch and has in comparison to other cereals a high rate of amylose (19%). For use in a food-processing industry is proper a variety Grana with a very good technological qualities (short time of the bowling and high uniformity of the bowling) and varieties Adept, Merkur and Profi with a good technological qualities. (en)
  • V roce 2005 se zvýšila výměra hrachu v ČR na 29 123 ha. Při průměrném výnosu 2,7 t/ha činila celková produkce hrachu 78 756 t. V tříletém pokusu s polním hrachem se obsah N-látek u jednotlivých odrůd pohyboval od 17-27 % v sušině, obsah škrobu v rozmezí 46-56 % v suš. Polní kulatosemenný hrách obsahuje největší množství škrobu, který má ve srovnání s obilovinami vysoký podíl amylosy (až 19 %). Pro využití v potravinářském průmyslu je vhodná odrůda Grana s velmi dobrými technologickými vlastnostmi (krátká doba vaření a vysoká stejnoměrnost vaření) a s dobrými technologickými vlastnostmi odrůdy Adept, Merkur a Profi.
  • V roce 2005 se zvýšila výměra hrachu v ČR na 29 123 ha. Při průměrném výnosu 2,7 t/ha činila celková produkce hrachu 78 756 t. V tříletém pokusu s polním hrachem se obsah N-látek u jednotlivých odrůd pohyboval od 17-27 % v sušině, obsah škrobu v rozmezí 46-56 % v suš. Polní kulatosemenný hrách obsahuje největší množství škrobu, který má ve srovnání s obilovinami vysoký podíl amylosy (až 19 %). Pro využití v potravinářském průmyslu je vhodná odrůda Grana s velmi dobrými technologickými vlastnostmi (krátká doba vaření a vysoká stejnoměrnost vaření) a s dobrými technologickými vlastnostmi odrůdy Adept, Merkur a Profi. (cs)
Title
  • Technologická jakost polního hrachu
  • Technological Quality of Field Pea (en)
  • Technologická jakost polního hrachu (cs)
skos:prefLabel
  • Technologická jakost polního hrachu
  • Technological Quality of Field Pea (en)
  • Technologická jakost polního hrachu (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00098515!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 115;117
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 503134
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00098515
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • field pea; technological quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CF50B1312E75]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • VFU, Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník souhrnů konference XXXVI. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hýbl, Miroslav
  • Kučerová, Jindřiška
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU Brno
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-570-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 28 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software