About: Vliv enzymů na kvalitu vína     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Byly použity dva druhy enzymů, a to Trenolin Bukett firmy BS Vinařské potřeby, s.r.o. a enzym AR 2000 firmy O.K. SERVIS BioPro, s.r.o. (enzymatické přípravky,uvolňující aromatické prekurzory se zachováním odrůdové charakteristiky, určené pouze pro bílá vína). Každý z těchto enzymů byl použit ve dvou dávkách a na stejnou odrůdu vína -- Veltlínské zelené. Cílem bylo zjistit jak se změnil obsah kyselin, cukrů a alkoholu po jednom a čtyřech měsících působení od klasicky vyráběného vzorku pomocí kapalinové chromatografie. Pozornost byla věnována i senzorickému hodnocení vína. Nejlepšího senzorického výsledku bylo dosaženo při použití Trenolinu u obou koncentrací.
  • Byly použity dva druhy enzymů, a to Trenolin Bukett firmy BS Vinařské potřeby, s.r.o. a enzym AR 2000 firmy O.K. SERVIS BioPro, s.r.o. (enzymatické přípravky,uvolňující aromatické prekurzory se zachováním odrůdové charakteristiky, určené pouze pro bílá vína). Každý z těchto enzymů byl použit ve dvou dávkách a na stejnou odrůdu vína -- Veltlínské zelené. Cílem bylo zjistit jak se změnil obsah kyselin, cukrů a alkoholu po jednom a čtyřech měsících působení od klasicky vyráběného vzorku pomocí kapalinové chromatografie. Pozornost byla věnována i senzorickému hodnocení vína. Nejlepšího senzorického výsledku bylo dosaženo při použití Trenolinu u obou koncentrací. (cs)
  • There have been added two types of enzymes into the wine in different rations. It have been used variants of the Veltlín green wine. The efficiency of these enzymes were tested. The first %22Trenolin bukett%22 enzyme, which was produced by BS wine implements, s.r.o., has been added in the amount of 8 and 14 g/hl. The second %22AR 2000%22enzyme was produced at Biopro company. The ration of this enzyme was 2 and 4 g/hl. After appointed time was being found out the content of acids,carbohydrates and alkohols in the analysis. The results of the analysis have been compared with the classically produced wine. It was realized a sensorial ranking of this wine, too. The best results appeared to be in wine with Trenolin bukett enzyme, both samples with this enzyme had the most points (18,6 points). The higher amount of saccharose has positiv influence of rounded and mellow taste of wine. (en)
Title
  • Vliv enzymů na kvalitu vína
  • Influence of Enzyme on the Taste of Wine (en)
  • Vliv enzymů na kvalitu vína (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv enzymů na kvalitu vína
  • Influence of Enzyme on the Taste of Wine (en)
  • Vliv enzymů na kvalitu vína (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00098513!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 465;469
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506414
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00098513
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • enzyme; taste; wine (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D6423F66507C]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Bezpečnosť a kvalita surovín a potravín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kučerová, Jindřiška
  • Šottníková, Viera
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-767-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software