Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Z hlavních složek semene připadá u většiny luštěnin největší podíl na sacharidy, avšak z pohledu významu jsou na prvním místě N-látky. Proteiny luštěnin jsou složeny z globulinů a albuminů, prokázáno bylo i menší množství glutelinů. Uvedené frakce podmiňují vysokou nutriční hodnotu proteinů luštěnin obsahem esenciálních aminokyselin (AMK), zejména lysinu a nízkou hodnotu sirných aminokyselin. Nejvyšší obsah N- látek byl zjištěn u odrůdy hrachu Adept (21,95 %) a Merkur (21,93 %)a nejvyšší obsah škrobu u odrůdy Profi (52,86). Ve srovnání s obilovinami má hrách vysoký podíl amylosy, což jej činí vhodnou surovinou pro průmyslové využití.
- Z hlavních složek semene připadá u většiny luštěnin největší podíl na sacharidy, avšak z pohledu významu jsou na prvním místě N-látky. Proteiny luštěnin jsou složeny z globulinů a albuminů, prokázáno bylo i menší množství glutelinů. Uvedené frakce podmiňují vysokou nutriční hodnotu proteinů luštěnin obsahem esenciálních aminokyselin (AMK), zejména lysinu a nízkou hodnotu sirných aminokyselin. Nejvyšší obsah N- látek byl zjištěn u odrůdy hrachu Adept (21,95 %) a Merkur (21,93 %)a nejvyšší obsah škrobu u odrůdy Profi (52,86). Ve srovnání s obilovinami má hrách vysoký podíl amylosy, což jej činí vhodnou surovinou pro průmyslové využití. (cs)
- The protein of pulses has high biological value content of amino essentials acids, especially lysine and low value of amino sulphur acids. The highest protein content was estimated by varieties Adept (21,94 %) and Merkur (21,93 %).The highest starch content was by variety Profi (52,86 %). As compared with cereal, peas have the high part of amylose. (en)
|
Title
| - Nutriční hodnota luštěnin
- Nutritional value of pulses (en)
- Nutriční hodnota luštěnin (cs)
|
skos:prefLabel
| - Nutriční hodnota luštěnin
- Nutritional value of pulses (en)
- Nutriční hodnota luštěnin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/06:00094009!RIV07-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/06:00094009
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - nutritional value; protein; pulses; starch (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Výživa zvířat 2006 - Proteiny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hýbl, Miroslav
- Kučerová, Jindřiška
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |