About: Nutriční hodnota luštěnin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Z hlavních složek semene připadá u většiny luštěnin největší podíl na sacharidy, avšak z pohledu významu jsou na prvním místě N-látky. Proteiny luštěnin jsou složeny z globulinů a albuminů, prokázáno bylo i menší množství glutelinů. Uvedené frakce podmiňují vysokou nutriční hodnotu proteinů luštěnin obsahem esenciálních aminokyselin (AMK), zejména lysinu a nízkou hodnotu sirných aminokyselin. Nejvyšší obsah N- látek byl zjištěn u odrůdy hrachu Adept (21,95 %) a Merkur (21,93 %)a nejvyšší obsah škrobu u odrůdy Profi (52,86). Ve srovnání s obilovinami má hrách vysoký podíl amylosy, což jej činí vhodnou surovinou pro průmyslové využití.
  • Z hlavních složek semene připadá u většiny luštěnin největší podíl na sacharidy, avšak z pohledu významu jsou na prvním místě N-látky. Proteiny luštěnin jsou složeny z globulinů a albuminů, prokázáno bylo i menší množství glutelinů. Uvedené frakce podmiňují vysokou nutriční hodnotu proteinů luštěnin obsahem esenciálních aminokyselin (AMK), zejména lysinu a nízkou hodnotu sirných aminokyselin. Nejvyšší obsah N- látek byl zjištěn u odrůdy hrachu Adept (21,95 %) a Merkur (21,93 %)a nejvyšší obsah škrobu u odrůdy Profi (52,86). Ve srovnání s obilovinami má hrách vysoký podíl amylosy, což jej činí vhodnou surovinou pro průmyslové využití. (cs)
  • The protein of pulses has high biological value content of amino essentials acids, especially lysine and low value of amino sulphur acids. The highest protein content was estimated by varieties Adept (21,94 %) and Merkur (21,93 %).The highest starch content was by variety Profi (52,86 %). As compared with cereal, peas have the high part of amylose. (en)
Title
  • Nutriční hodnota luštěnin
  • Nutritional value of pulses (en)
  • Nutriční hodnota luštěnin (cs)
skos:prefLabel
  • Nutriční hodnota luštěnin
  • Nutritional value of pulses (en)
  • Nutriční hodnota luštěnin (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00094009!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 92;95
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 489475
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00094009
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nutritional value; protein; pulses; starch (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A51A981AF987]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa zvířat 2006 - Proteiny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hýbl, Miroslav
  • Kučerová, Jindřiška
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-954-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software