Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Jatečná kuřata vykazující odchylku DFD (%22dark, firm, dry%22 = tmavé, tuhé, suché maso) byla po vizuálním posouzení a svěšení z linky rozdělena do dvou skupin (slabá a silně tmavá odchylka svaloviny - %22myopatie 1%22 a %22myopatie 2%22). Kontrolní skupina zahrnovala kuřata po veterinární prohlídce, která byla označena jako poživatelná (v našem případě označená jako %22zdravá%22). U kuřat (n = 89) byly po svěšení a přenesení do laboratoře naměřeny hodnoty pH a elektrické vodivosti v prsní svalovině (pectoralis major). Hodnoty pH korelovaly s hodnotami elektrické vodivosti, když byly naměřeny v 30 min intervalech 1 hodinu post mortem. Po vyhodnocení výsledků byly definovány dva intenzitní stupně odchylky. Jejich hodnoty vykazovaly průkazné statistické rozdíly u pH i elektrické vodivosti.
- Jatečná kuřata vykazující odchylku DFD (%22dark, firm, dry%22 = tmavé, tuhé, suché maso) byla po vizuálním posouzení a svěšení z linky rozdělena do dvou skupin (slabá a silně tmavá odchylka svaloviny - %22myopatie 1%22 a %22myopatie 2%22). Kontrolní skupina zahrnovala kuřata po veterinární prohlídce, která byla označena jako poživatelná (v našem případě označená jako %22zdravá%22). U kuřat (n = 89) byly po svěšení a přenesení do laboratoře naměřeny hodnoty pH a elektrické vodivosti v prsní svalovině (pectoralis major). Hodnoty pH korelovaly s hodnotami elektrické vodivosti, když byly naměřeny v 30 min intervalech 1 hodinu post mortem. Po vyhodnocení výsledků byly definovány dva intenzitní stupně odchylky. Jejich hodnoty vykazovaly průkazné statistické rozdíly u pH i elektrické vodivosti. (cs)
- Chicken carcasses with dark, firm, dry traits were collected, and visually separated into %22light%22 or %22dark%22 groups. Control group included chickens with normal visual aspects. pH and conductivity was measured (n=89) after taking down carcasses, on two sites of pectoralis major. Values of pH was correlated with conductivity, when pH and conductivity values in 30 min intervals from 1 hour post mortem were measured. Two color shades were distinguished after evaluation. Statistical differences between groups of pH and conductivity values were determined and curves of color groups described. (en)
|
Title
| - Myopatie prsní svaloviny u jatečných kuřat
- Breast musculature myopathy of slaughter chickens (en)
- Myopatie prsní svaloviny u jatečných kuřat (cs)
|
skos:prefLabel
| - Myopatie prsní svaloviny u jatečných kuřat
- Breast musculature myopathy of slaughter chickens (en)
- Myopatie prsní svaloviny u jatečných kuřat (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/06:00093836!RIV07-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/06:00093836
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - breast meat; carcasses; conductivity; meat quality; pH (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - VIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |