About: Vliv diet s obsahem laskavce (Amaranthus L.) na jatečné ukazatele a kvalitu masa kuřecích brojlerů a prasat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem pokusů bylo zjistit vliv diet s obsahem amarantu (tmavá amarantová mouka - AM, mleté amarantové zrno ošetřené popováním-AP, sušená biomasa - AÚ) na jatečné ukazatele a kvalitu masa brojlerů a prasat ve srovnání s dietami obsahujícími živočišnou bílkovinu. Krmné testy u kuřecích brojlerů (ROSS 308) byly provedeny u tří skupin (3 a 8 % amarantu v krmné směsi) a u výkrmových prasat (BUxL) ve dvou skupinách (10% amarantu) po celé období výkrmu do porážkové hmotnosti cca 100 kg. Výtěžnost jatečně opracovaného těla brojlerů nebyla zkrmovanými dietami ovlivněna a pohybovala se v rozmezí 70,8 až 75,1 %. Ve výtěžnosti prsní svaloviny, stehen bez kůže a abdominálního tuku rovněž nebyly signifikantní rozdíly mezi kontrolní a pokusnými skupinami. Výsledky chemických analýz prsní a stehenní svaloviny neprokázaly signifikantní rozdíly mezi kontrolou a pokusnými skupinami v obsahu sušiny, hrubého proteinu a intramuskulárního tuku. Pokusným zásahem nebyly u prasat zjištěny průkazné rozdíly v jatečné výtěžnosti,
  • Cílem pokusů bylo zjistit vliv diet s obsahem amarantu (tmavá amarantová mouka - AM, mleté amarantové zrno ošetřené popováním-AP, sušená biomasa - AÚ) na jatečné ukazatele a kvalitu masa brojlerů a prasat ve srovnání s dietami obsahujícími živočišnou bílkovinu. Krmné testy u kuřecích brojlerů (ROSS 308) byly provedeny u tří skupin (3 a 8 % amarantu v krmné směsi) a u výkrmových prasat (BUxL) ve dvou skupinách (10% amarantu) po celé období výkrmu do porážkové hmotnosti cca 100 kg. Výtěžnost jatečně opracovaného těla brojlerů nebyla zkrmovanými dietami ovlivněna a pohybovala se v rozmezí 70,8 až 75,1 %. Ve výtěžnosti prsní svaloviny, stehen bez kůže a abdominálního tuku rovněž nebyly signifikantní rozdíly mezi kontrolní a pokusnými skupinami. Výsledky chemických analýz prsní a stehenní svaloviny neprokázaly signifikantní rozdíly mezi kontrolou a pokusnými skupinami v obsahu sušiny, hrubého proteinu a intramuskulárního tuku. Pokusným zásahem nebyly u prasat zjištěny průkazné rozdíly v jatečné výtěžnosti, (cs)
  • Effect of diet with content of the Amaranth on meat of broilers and pigs was the purpose of this experiment. (en)
Title
  • Vliv diet s obsahem laskavce (Amaranthus L.) na jatečné ukazatele a kvalitu masa kuřecích brojlerů a prasat
  • Vliv diet s obsahem laskavce (Amaranthus L.) na jatečné ukazatele a kvalitu masa kuřecích brojlerů a prasat (cs)
  • Effect of diet with content of the Amaranth (Amaranthus L.) on slaughter factors by meat of the broilers and pigs (en)
skos:prefLabel
  • Vliv diet s obsahem laskavce (Amaranthus L.) na jatečné ukazatele a kvalitu masa kuřecích brojlerů a prasat
  • Vliv diet s obsahem laskavce (Amaranthus L.) na jatečné ukazatele a kvalitu masa kuřecích brojlerů a prasat (cs)
  • Effect of diet with content of the Amaranth (Amaranthus L.) on slaughter factors by meat of the broilers and pigs (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/06:00087601!RIV07-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 29;30
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 506393
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/06:00087601
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • amaranth (Amaranthus L.); chicken meat; factors; pork (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [61F5664732BD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník souhrnů sdělení XXXIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jůzl, Miroslav
  • Simeonovová, Jana
  • Zralý, Zdeněk
  • Písaříková, Bohumila
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-930-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software