About: Senzorické hodnocení masa kuřat krmených různým přídavkem Amarantu (Amaranthus L.)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo porovnat vliv Amarantu (Amaranthus L.) zkrmovaného v různé formě (tepelně upravené - %22popované%22, tepelně neupravené, sušiny biomasy a rybí moučky) na senzorickou jakost kuřecího masa. Senzorické hodnocení probíhalo u 80 vzorků kuřat. Nebyl zjištěn průkazný rozdíl mezi masem kohoutků a slepiček, i když maso kohoutků mělo tendenci k vyrovnanější barvě - vzhledu, zatímc maso slepiček vykazovalo lepší hodnocení v textuře, šťavnatosti, vůni a i v chuti. Také nabyly zjištěny průkazné rozdíly v barvě, textuře, šťavnatosti vůni a chuti u prsní a v barvě, textuře a šťavnatosti u stehenní svaloviny mezi jednotlivými skupinami krmení. Nejhorší ohodnocení vůně a chuti byla průkazně zjištěna u skupiny kohoutků krmených rybí moučkou, nejlepší barvu vykazovalo maso slepiček krmených tepelně neupravenými semeny amarantu, a konečně nejlepší hodnocení chuti vykázalo maso kohoutků krmených usušenou biomasou amarantu.
  • Cílem práce bylo porovnat vliv Amarantu (Amaranthus L.) zkrmovaného v různé formě (tepelně upravené - %22popované%22, tepelně neupravené, sušiny biomasy a rybí moučky) na senzorickou jakost kuřecího masa. Senzorické hodnocení probíhalo u 80 vzorků kuřat. Nebyl zjištěn průkazný rozdíl mezi masem kohoutků a slepiček, i když maso kohoutků mělo tendenci k vyrovnanější barvě - vzhledu, zatímc maso slepiček vykazovalo lepší hodnocení v textuře, šťavnatosti, vůni a i v chuti. Také nabyly zjištěny průkazné rozdíly v barvě, textuře, šťavnatosti vůni a chuti u prsní a v barvě, textuře a šťavnatosti u stehenní svaloviny mezi jednotlivými skupinami krmení. Nejhorší ohodnocení vůně a chuti byla průkazně zjištěna u skupiny kohoutků krmených rybí moučkou, nejlepší barvu vykazovalo maso slepiček krmených tepelně neupravenými semeny amarantu, a konečně nejlepší hodnocení chuti vykázalo maso kohoutků krmených usušenou biomasou amarantu. (cs)
  • The aim of this study was to evaluate the influence of Amaranthus (Amaranthus L.) fed in the diet in various forms (heat-prepared seed amaranths -- %22popping%22, and no-heat-prepared seed, dry mass of amaranthus and fish meal) on sensory quality of the chicken meat. Sensory evaluation was conducted on 80 chickens. There was no significant difference between meat of the cocks and hens, but meat of the cocks had better colour while hens had better texture, juiciness, odour and taste. Also there were no statistical significant differences in colour, texture, juiciness, odour and taste of legs, and colour, texture, juiciness of breasts. The worst odour and taste was significantly detected of cocks fed by fish meal, the best odour had meat of hens fed by no-heat-prepared seed, and the best taste had cocks fed by dry mass of amaranthus. (en)
Title
  • Senzorické hodnocení masa kuřat krmených různým přídavkem Amarantu (Amaranthus L.)
  • Senzorické hodnocení masa kuřat krmených různým přídavkem Amarantu (Amaranthus L.) (cs)
  • Sensory evaluation meat of chicken fed by various forms of Amaranthus (Amaranthus L.) (en)
skos:prefLabel
  • Senzorické hodnocení masa kuřat krmených různým přídavkem Amarantu (Amaranthus L.)
  • Senzorické hodnocení masa kuřat krmených různým přídavkem Amarantu (Amaranthus L.) (cs)
  • Sensory evaluation meat of chicken fed by various forms of Amaranthus (Amaranthus L.) (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/05:00086684!RIV06-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 278;283
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 542350
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/05:00086684
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • amaranthus; chicken; meat quality; sensory evaluation; texture (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5828708B6569]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • VFU Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • VI. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jůzl, Miroslav
  • Simeonovová, Jana
  • Písaříková, Bohumila
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7305-521-X
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software