About: VZTAH BODU MRZNUTÍ K OSTATNÍM SLOŽKÁM MLÉKA A JEHO ZMĚNY VLIVEM LAKTACE U DOJNIC ČESKÉHO STRAKATÉHO A HOLŠTÝNSKÉHO PLEMENE SKOTU     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this work was to describe the relationship between FPM and milk components and the impact of breed, number and phase of lactation on FPM. We analysed 328 milk samples in total, out of which 137 samples were of Czech Pied cows and 191 samples of Holstein cows. The effect of number and phase of lactation was evaluated for both breeds together. The greatest coefficients of correlation in total were found between FPM and lactose content (r = 0.600) and solids non fat (r = 0.523). Lower coefficients of correlation were found between FPM and milk fat content (r = 0.235), milk protein content (r = 0.260) and urea concentration (r = 0,256). These coefficients were considerably lower in Holstein cows than in Czech Pied cows. The coefficients of correlation between FPM and number and phase of lactation and somatic cells count were insignificant. The total mean value of FPM was --0.534 °C. Breed statistically significantly (P<0.01) affected FPM (+0.006 °C in C breed) and milk fat (en)
  • S cílem kvantifikovat vztah bodu mrznutí mléka (BMM) k dalším složkám mléka a jeho ovlivnění plemenem, pořadím a stadiem laktace jsme vyhodnotili celkem 328 individuálních mléka od dojnic českého strakatého plemene (137) a holštýnského plemene (191). Nejvyšší korelační koeficienty k BMM u celého souboru byly zjištěny u obsahu laktózy (r = 0,600) a tps (r = 0,523). Nižší korelační koeficienty byly zaznamenány u obsahu tuku (r = 0,235), obsahu bílkovin (r = 0,260) a u obsahu močoviny (r = 0,256). U holštýnského plemene byly hodnoty těchto koeficientů výrazně nižší než u českého strakatého plemene. Pořadí laktace, stadium laktace a počet SB vykazovaly zanedbatelné korelační koeficienty k BMM. Průměrná hodnota BMM celého souboru byla --0,534 °C. Plemeno mělo vysoce statisticky průkazný vliv (P<0,01) na BMM (+0,006 °C u plemene C). Pořadí laktace nemělo na BMM průkazný vliv (maximální rozdíl mezi laktacemi činil 0,008 °C). Také u stadia laktace jsme neshledali průkazný vliv na BMM. Na zák
  • S cílem kvantifikovat vztah bodu mrznutí mléka (BMM) k dalším složkám mléka a jeho ovlivnění plemenem, pořadím a stadiem laktace jsme vyhodnotili celkem 328 individuálních mléka od dojnic českého strakatého plemene (137) a holštýnského plemene (191). Nejvyšší korelační koeficienty k BMM u celého souboru byly zjištěny u obsahu laktózy (r = 0,600) a tps (r = 0,523). Nižší korelační koeficienty byly zaznamenány u obsahu tuku (r = 0,235), obsahu bílkovin (r = 0,260) a u obsahu močoviny (r = 0,256). U holštýnského plemene byly hodnoty těchto koeficientů výrazně nižší než u českého strakatého plemene. Pořadí laktace, stadium laktace a počet SB vykazovaly zanedbatelné korelační koeficienty k BMM. Průměrná hodnota BMM celého souboru byla --0,534 °C. Plemeno mělo vysoce statisticky průkazný vliv (P<0,01) na BMM (+0,006 °C u plemene C). Pořadí laktace nemělo na BMM průkazný vliv (maximální rozdíl mezi laktacemi činil 0,008 °C). Také u stadia laktace jsme neshledali průkazný vliv na BMM. Na zák (cs)
Title
  • VZTAH BODU MRZNUTÍ K OSTATNÍM SLOŽKÁM MLÉKA A JEHO ZMĚNY VLIVEM LAKTACE U DOJNIC ČESKÉHO STRAKATÉHO A HOLŠTÝNSKÉHO PLEMENE SKOTU
  • VZTAH BODU MRZNUTÍ K OSTATNÍM SLOŽKÁM MLÉKA A JEHO ZMĚNY VLIVEM LAKTACE U DOJNIC ČESKÉHO STRAKATÉHO A HOLŠTÝNSKÉHO PLEMENE SKOTU (cs)
  • The relationship between freezing point of milk and milk components and its changes during lactation in Czech Pied and Holstein cows. (en)
skos:prefLabel
  • VZTAH BODU MRZNUTÍ K OSTATNÍM SLOŽKÁM MLÉKA A JEHO ZMĚNY VLIVEM LAKTACE U DOJNIC ČESKÉHO STRAKATÉHO A HOLŠTÝNSKÉHO PLEMENE SKOTU
  • VZTAH BODU MRZNUTÍ K OSTATNÍM SLOŽKÁM MLÉKA A JEHO ZMĚNY VLIVEM LAKTACE U DOJNIC ČESKÉHO STRAKATÉHO A HOLŠTÝNSKÉHO PLEMENE SKOTU (cs)
  • The relationship between freezing point of milk and milk components and its changes during lactation in Czech Pied and Holstein cows. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/05:00084376!RIV06-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 63;70
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 551187
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/05:00084376
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Czech Pied cattle; Holstein cattle; number of lactation; phase of lactation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DD81D2AFD4F2]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta universitatis agriculturae et silviculturae mendelianae brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Čejna, Vladimír
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně. Ediční středisko
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software