About: Vliv směsi organických kyselin a mikrobiálního inokulantu na fermentační proces laboratorních siláží z mačkaného vlhkého zrna kukuřice     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V pokusu s mačkaným vlhkým zrnem kukuřice byl sledován konzervační efekt chemického a biologického aditiva na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží a porovnán s neošetřenou kontrolní siláží. Chemický prostředek (A) na bázi směsi organických kyselin byl homogenně aplikován v dávce 3,5 l.t-1. Vodorozpustný inokulant (B) obsahoval jako účinnou složku Propionibacterium shermanii JS a Lactobacillus casei LC-705) byl aplikován v dávce 20 g/15 t silážovaného materiálu. Při konzervaci chemickým prostředkem došlo ke statisticky významnému (P<0,01) snížení tvorby kyseliny mléčné (z 23,42 g/kg sušiny u kontroly na 15,17 g/kg sušiny) a celkového obsahu fermentačních kyselin v silážích. Současně byl v podmínkách pokusu analyzován průkazně (P<0,01) nejvyšší množství kyseliny octové a etanolu. Použitá koncentrace chemického přípravku podmínkách tohoto poklusu nedostatečně inhibovala nežádoucí mikroflóru a výsledná konzervace byla zřejmě způsobena pouze razantním snížením pH. V inokulovaných silážích došlo
  • V pokusu s mačkaným vlhkým zrnem kukuřice byl sledován konzervační efekt chemického a biologického aditiva na kvalitu fermentačního procesu modelových siláží a porovnán s neošetřenou kontrolní siláží. Chemický prostředek (A) na bázi směsi organických kyselin byl homogenně aplikován v dávce 3,5 l.t-1. Vodorozpustný inokulant (B) obsahoval jako účinnou složku Propionibacterium shermanii JS a Lactobacillus casei LC-705) byl aplikován v dávce 20 g/15 t silážovaného materiálu. Při konzervaci chemickým prostředkem došlo ke statisticky významnému (P<0,01) snížení tvorby kyseliny mléčné (z 23,42 g/kg sušiny u kontroly na 15,17 g/kg sušiny) a celkového obsahu fermentačních kyselin v silážích. Současně byl v podmínkách pokusu analyzován průkazně (P<0,01) nejvyšší množství kyseliny octové a etanolu. Použitá koncentrace chemického přípravku podmínkách tohoto poklusu nedostatečně inhibovala nežádoucí mikroflóru a výsledná konzervace byla zřejmě způsobena pouze razantním snížením pH. V inokulovaných silážích došlo (cs)
  • In the experiment, the effect of chemical (A) and biological (B) additiva on the fermentation quality of climper high moisture maize grain corn was examined, compared with the untreated control (K). The chemical means contained propionic, formic and benzoic acids and ammonium formate as effective substances. As effective substances of bacterial water--soluble inoculants, selected were bacterial strains of Propionibacterium shermanii JS and Lactobacillus casei LC-705. Both conservative preservatives were added equally to the ensilaged material. The addition of chemical additivum under conditions of our experiment increased statistically significantly (P<0.01) the contents of acetic acid (7.66 + 0.95 g/kg DM), ethanol (11.22 + 0.65 g/kg DM) and pH values (4.33 + 0.02) in experimental silages. Simultaneously, a statistically significant (P<0.01) inhibition of lactic acid formation (15.17 + 2.75 g/kg DM) and of total content of all fermentation acids (22.33 + 2.38 g/kg DM) occurred. The bacterial inoculan (en)
Title
  • Vliv směsi organických kyselin a mikrobiálního inokulantu na fermentační proces laboratorních siláží z mačkaného vlhkého zrna kukuřice
  • Vliv směsi organických kyselin a mikrobiálního inokulantu na fermentační proces laboratorních siláží z mačkaného vlhkého zrna kukuřice (cs)
  • The effect of organic acid mixture and bacterial inoculant on fermentation in laboratory silos of climper high moisture maize grain corn. (en)
skos:prefLabel
  • Vliv směsi organických kyselin a mikrobiálního inokulantu na fermentační proces laboratorních siláží z mačkaného vlhkého zrna kukuřice
  • Vliv směsi organických kyselin a mikrobiálního inokulantu na fermentační proces laboratorních siláží z mačkaného vlhkého zrna kukuřice (cs)
  • The effect of organic acid mixture and bacterial inoculant on fermentation in laboratory silos of climper high moisture maize grain corn. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/05:00056845!RIV06-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 107;116
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 549422
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/05:00056845
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ethanol; fermentation; inoculant; moisture grain corn silage; silage quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8C6767508B49]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 53
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Doležal, Jan
  • Pyrochta, Václav
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software