Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The effect of 1, 3, 5 or 7 % of linseed oil on the performance and content of nutrients in the meat was studied in an experiment with broiler chickens of the age from 25 to 40 days. Used were oils made either of seeds of the cultivar Atalante (A; groups A1; A3; A5; A7) with a high content of a-linolenic acid or of the cultivar Lola (L) with a predominating content of linoleic acid (L1; L3; L5; L7). The diets were formulated to mantain a constant energy/protein ratio. Energy intake and body gains increased with the increasing content of both A and L (up to 5 %). This increase was more obvious in the variant with L. The lowest consumption per unit of body gain was recorded in A5 and L7 groups. An increased level of L in the diet increased the content of fat in breast and thigh meat. The level of A did not show any effect on the content of fat in meat. The lowest content of protein in breast meat was found out in the L7 group. There were no differences in the contents of protein in thigh meat of L groups (en)
- Vliv 1, 3 ,5 nebo 7 % lněného oleje na základní produkční parametry výkrmu kuřat a obsah živin v jejich svalovině jsme sledovali u vykrmovaných kuřat mezi 25 a 40 dnem. Použili jsme olej připravený z orůdy Atalante (A, skupiny A1, A3, A5, A7) s vysokým obsahem kyseliny a-linolenové a olej z odrůdy Lola (L) s převažujícím obsahem kyseliny linolové (L1; L3; L5; L7). Směsi byly sestaveny tak, aby byl zachován žádoucí poměr živin. Příjem energie a přírůstky živé hmotnosti se při zvyšování obsahu obou olejů (až do 5 %) zvyšovaly. Vzestup byl výraznější u skupin L. Nejnižší spotřeba na jednotku přírůstku byla zaznamenána u skupin A5 a L7. Zvýšená dávka L zvyšovala obsah tuku v prsní i stehenní svalovině. Obsah A ve směsi neměl vliv na obsah tuku v mase.Nejnižší obsah bílkovin v prsní svalovině byl ve skupině L7. Ve stehenní svalovině skupin L se obsah bílkovin nelišil. Nelišil se také obsah bílkovin v prsní ani ve stehenní svalovině skupin A.Ve stehenní svalovině bylo vždy průkazně více tuku a méně bílkovi
- Vliv 1, 3 ,5 nebo 7 % lněného oleje na základní produkční parametry výkrmu kuřat a obsah živin v jejich svalovině jsme sledovali u vykrmovaných kuřat mezi 25 a 40 dnem. Použili jsme olej připravený z orůdy Atalante (A, skupiny A1, A3, A5, A7) s vysokým obsahem kyseliny a-linolenové a olej z odrůdy Lola (L) s převažujícím obsahem kyseliny linolové (L1; L3; L5; L7). Směsi byly sestaveny tak, aby byl zachován žádoucí poměr živin. Příjem energie a přírůstky živé hmotnosti se při zvyšování obsahu obou olejů (až do 5 %) zvyšovaly. Vzestup byl výraznější u skupin L. Nejnižší spotřeba na jednotku přírůstku byla zaznamenána u skupin A5 a L7. Zvýšená dávka L zvyšovala obsah tuku v prsní i stehenní svalovině. Obsah A ve směsi neměl vliv na obsah tuku v mase.Nejnižší obsah bílkovin v prsní svalovině byl ve skupině L7. Ve stehenní svalovině skupin L se obsah bílkovin nelišil. Nelišil se také obsah bílkovin v prsní ani ve stehenní svalovině skupin A.Ve stehenní svalovině bylo vždy průkazně více tuku a méně bílkovi (cs)
|
Title
| - Využití lněného oleje ve výkrmu kuřat.
- Linseed oil in the diet of broiler chickens (en)
- Využití lněného oleje ve výkrmu kuřat. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Využití lněného oleje ve výkrmu kuřat.
- Linseed oil in the diet of broiler chickens (en)
- Využití lněného oleje ve výkrmu kuřat. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/05:00056800!RIV06-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/05:00056800
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - chicken meat; chickens; linseed oil; meat composition; meat yield (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Zelenka, Jiří
- Schneiderová, Dana
- Fajmonová, Eva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |