About: Význam dusíkatých látek mléka pro výrobu sýrů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Milk protein is a very heterogenous group of molecules and, for ease of description, could be classified into five main categories: caseins, whey proteins, milk fat globule proteins enzymes and other miscellaneous minor proteins. (en)
  • Dusíkaté látky v mléce tvoří velmi komplikovanou a heterogenní směs sloučenin. Vedle proteinů do nich zahrnujeme např. také močovinu, amoniak, vitaminy B skupiny, kyselinu orotovou, nukleotidy a další složky mající ve své molekule dusík. Obsah a struktura těchto sloučenin může být významná pro určitou oblast prvovýroby a technologie mléka, např. obsah bílkovin (zootechnická), obsah močoviny (výživářská), obsah nukleotidů (veterinární), obsah kaseinu (technologická), obsah syrovátkových bílkovin a vitamínů (nutriční) a obsah specifických enzymů (kontrolní).
  • Dusíkaté látky v mléce tvoří velmi komplikovanou a heterogenní směs sloučenin. Vedle proteinů do nich zahrnujeme např. také močovinu, amoniak, vitaminy B skupiny, kyselinu orotovou, nukleotidy a další složky mající ve své molekule dusík. Obsah a struktura těchto sloučenin může být významná pro určitou oblast prvovýroby a technologie mléka, např. obsah bílkovin (zootechnická), obsah močoviny (výživářská), obsah nukleotidů (veterinární), obsah kaseinu (technologická), obsah syrovátkových bílkovin a vitamínů (nutriční) a obsah specifických enzymů (kontrolní). (cs)
Title
  • Význam dusíkatých látek mléka pro výrobu sýrů
  • Význam dusíkatých látek mléka pro výrobu sýrů (cs)
  • The importance of nitrogen compounds in milk for cheesemaking (en)
skos:prefLabel
  • Význam dusíkatých látek mléka pro výrobu sýrů
  • Význam dusíkatých látek mléka pro výrobu sýrů (cs)
  • The importance of nitrogen compounds in milk for cheesemaking (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/05:00008277!RIV06-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 18;20
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 7
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 551013
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/05:00008277
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cheesemaking; nitrogen compounds in milk (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0989F0C76579]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Náš chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Čejna, Vladimír
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0027-8068
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software