Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In the present study, examined was the effect of ppressing of sugar beet pulp and supplementation of benzoic acid (1 g/kg) on the fermentation quality of silages made from sugar beet pulp, and it was compared with the control silage. The experimental silages had a better sensuous evaluation than the control one. In the silages treated chemically with benzoic acid, a statistically significantly (P<0.01) higher dry matter content, the lowest pH value and the higher (P<0.01) value of lactic acid, but the lowest of all acid contents in dry matter were found after the 181nd day storage from the trial set. The statistically significantly (P<0.01) highest lactic acid content (59.05) as well as the highest ratio of LA/VFA (1.28+0.02) were found in the silage with benzoic acid during this period under study. Lactic acid constituted the highest percentage (P<0.01) of all fermentation acids in the treated silage with benzoic acid additive (56,20+0.47) in comparison with untreated (22.70+0.77) control (KND). Unde (en)
- Cukrovarské řízky čerstvé nebo silážované, se vyznačují vysokou krmnou hodnotou. Jsou srovnatelné v obsahu dusíkatých látek s krmným ječmenem, mají příznivou koncentraci energie (vyšší než 6,2 MJ NEL/kg sušiny) a relativně vyšší obsah (180-260g/kg sušiny) vlákniny (PODKOWKA et al. 1999; DRENNAN, 1981). Dusíkaté látky jsou tvořeny především bílkovinami, neboť amidické látky jsou většinou vyextrahovány při difúzi řízků. Vysoký obsah dusíkatých látek v sušině řízků zdůvodňuje FLÁM (1986) koagulací nativních rozpustných dusíkatých látek při extrakci sacharózy za vyšší teploty. Významnou složkou cukrovarských řízků jsou především bezdusíkaté látky výtažkové, tvořené zejména hemicelulózou a galaktany. Kvalitní řízkové siláže se vyznačují příznivými dietetickými účinky a mohou u přežvýkavců eliminovat některé rušivé vlivy při trávení v bachoru. Významnou vlastností cukrovarských řízků, resp. siláží, je jejich příznivý stimulační vliv na sekreci mléka a jeho složení (MURPHY, 1986). De BRABENDER et al. (1995)
- Cukrovarské řízky čerstvé nebo silážované, se vyznačují vysokou krmnou hodnotou. Jsou srovnatelné v obsahu dusíkatých látek s krmným ječmenem, mají příznivou koncentraci energie (vyšší než 6,2 MJ NEL/kg sušiny) a relativně vyšší obsah (180-260g/kg sušiny) vlákniny (PODKOWKA et al. 1999; DRENNAN, 1981). Dusíkaté látky jsou tvořeny především bílkovinami, neboť amidické látky jsou většinou vyextrahovány při difúzi řízků. Vysoký obsah dusíkatých látek v sušině řízků zdůvodňuje FLÁM (1986) koagulací nativních rozpustných dusíkatých látek při extrakci sacharózy za vyšší teploty. Významnou složkou cukrovarských řízků jsou především bezdusíkaté látky výtažkové, tvořené zejména hemicelulózou a galaktany. Kvalitní řízkové siláže se vyznačují příznivými dietetickými účinky a mohou u přežvýkavců eliminovat některé rušivé vlivy při trávení v bachoru. Významnou vlastností cukrovarských řízků, resp. siláží, je jejich příznivý stimulační vliv na sekreci mléka a jeho složení (MURPHY, 1986). De BRABENDER et al. (1995) (cs)
|
Title
| - VÝZNAM DUSÁNÍ A PŘÍDAVKU KYSELINY BENZOOVÉ JAKO SILÁŽNÍHO ADITIVA NA KVALITU SILÁŽÍ Z CUKROVARSKÝCH ŘÍZKŮ
- THE IMPORTANCE OF PPRESSING AND BENZOIC ACID SUPPLEMENTATION AS ADDITIVE ON THE SUGAR BEET PULP SILAGES QUALITY (en)
- VÝZNAM DUSÁNÍ A PŘÍDAVKU KYSELINY BENZOOVÉ JAKO SILÁŽNÍHO ADITIVA NA KVALITU SILÁŽÍ Z CUKROVARSKÝCH ŘÍZKŮ (cs)
|
skos:prefLabel
| - VÝZNAM DUSÁNÍ A PŘÍDAVKU KYSELINY BENZOOVÉ JAKO SILÁŽNÍHO ADITIVA NA KVALITU SILÁŽÍ Z CUKROVARSKÝCH ŘÍZKŮ
- THE IMPORTANCE OF PPRESSING AND BENZOIC ACID SUPPLEMENTATION AS ADDITIVE ON THE SUGAR BEET PULP SILAGES QUALITY (en)
- VÝZNAM DUSÁNÍ A PŘÍDAVKU KYSELINY BENZOOVÉ JAKO SILÁŽNÍHO ADITIVA NA KVALITU SILÁŽÍ Z CUKROVARSKÝCH ŘÍZKŮ (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/05:00004024!RIV06-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/05:00004024
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fermentation process; silage quality; sugar beet pulp (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - VI. Kábrtovy dietetické dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Doležal, Petr
- Doležal, Jan
- Pyrochta, Václav
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |