About: Stanovení kyseliny salicylové a acetylsalicylové pomocí diferenční pulzní voltametrie s využitím pastové uhlíkové elektrody     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Kyselina salicylová (SA) a její různé deriváty (např. acetylsalicylová kyselina; AcSA) se uplatňují více jak 100 let při léčení lidí. SA se používá jako fungicidní a antimikrobní složka farmaceutických přípravků. Nejnověji byla pozorována výrazná inhibice růstu u baktérie Helicobacter pylori a Staphyloccocus aureus působením SA. Dále je salicylátů využíváno v řadě nápojů a potravinách jako konzervačních přísad. Cílem práce bylo studium kyseliny salicylové a acetylsalicylové na uhlíkové pastové elektrodě (CPE) pomocí diferenční pulsní voltametrie (DPV). Nejcitlivější detekce SA bylo dosaženo při použití Britton-Robinsonova pufru o pH 1,81 (limit kvantifikace byl 2,8 uM SA). AcSA je látkou elektrochemicky neaktivní a pro stanovení byla nutná její hydrolýza na kyselinu salicylovou. Účinnost hydrolýzy byla testována v prostředí Britton-Robinsonova pufru v závislosti na teplotě a čase hydrolýzy. Optimalizovaná metoda pro stanovení SA byla dále aplikována pro stanovení SA a AcSA ve farmaceutických přípravcí
  • Kyselina salicylová (SA) a její různé deriváty (např. acetylsalicylová kyselina; AcSA) se uplatňují více jak 100 let při léčení lidí. SA se používá jako fungicidní a antimikrobní složka farmaceutických přípravků. Nejnověji byla pozorována výrazná inhibice růstu u baktérie Helicobacter pylori a Staphyloccocus aureus působením SA. Dále je salicylátů využíváno v řadě nápojů a potravinách jako konzervačních přísad. Cílem práce bylo studium kyseliny salicylové a acetylsalicylové na uhlíkové pastové elektrodě (CPE) pomocí diferenční pulsní voltametrie (DPV). Nejcitlivější detekce SA bylo dosaženo při použití Britton-Robinsonova pufru o pH 1,81 (limit kvantifikace byl 2,8 uM SA). AcSA je látkou elektrochemicky neaktivní a pro stanovení byla nutná její hydrolýza na kyselinu salicylovou. Účinnost hydrolýzy byla testována v prostředí Britton-Robinsonova pufru v závislosti na teplotě a čase hydrolýzy. Optimalizovaná metoda pro stanovení SA byla dále aplikována pro stanovení SA a AcSA ve farmaceutických přípravcí (en)
  • Kyselina salicylová (SA) a její různé deriváty (např. acetylsalicylová kyselina; AcSA) se uplatňují více jak 100 let při léčení lidí. SA se používá jako fungicidní a antimikrobní složka farmaceutických přípravků. Nejnověji byla pozorována výrazná inhibice růstu u baktérie Helicobacter pylori a Staphyloccocus aureus působením SA. Dále je salicylátů využíváno v řadě nápojů a potravinách jako konzervačních přísad. Cílem práce bylo studium kyseliny salicylové a acetylsalicylové na uhlíkové pastové elektrodě (CPE) pomocí diferenční pulsní voltametrie (DPV). Nejcitlivější detekce SA bylo dosaženo při použití Britton-Robinsonova pufru o pH 1,81 (limit kvantifikace byl 2,8 uM SA). AcSA je látkou elektrochemicky neaktivní a pro stanovení byla nutná její hydrolýza na kyselinu salicylovou. Účinnost hydrolýzy byla testována v prostředí Britton-Robinsonova pufru v závislosti na teplotě a čase hydrolýzy. Optimalizovaná metoda pro stanovení SA byla dále aplikována pro stanovení SA a AcSA ve farmaceutických přípravcí (cs)
Title
  • Stanovení kyseliny salicylové a acetylsalicylové pomocí diferenční pulzní voltametrie s využitím pastové uhlíkové elektrody
  • Determination of salicylic acid by DPV (en)
  • Stanovení kyseliny salicylové a acetylsalicylové pomocí diferenční pulzní voltametrie s využitím pastové uhlíkové elektrody (cs)
skos:prefLabel
  • Stanovení kyseliny salicylové a acetylsalicylové pomocí diferenční pulzní voltametrie s využitím pastové uhlíkové elektrody
  • Determination of salicylic acid by DPV (en)
  • Stanovení kyseliny salicylové a acetylsalicylové pomocí diferenční pulzní voltametrie s využitím pastové uhlíkové elektrody (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/05:00000280!RIV06-GA0-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 28;29
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP525/04/P132)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 544338
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/05:00000280
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • SWV; carbon paste electrode; salicylic acid (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CEAFAC2D5935]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník souhrnů sdělení XXXII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Adam, Vojtěch
  • Havel, Ladislav
  • Zehnálek, Josef
  • Petrlová, Jitka
  • Víteček, Jan
  • Potěšil, David
  • Kízek, René
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-839-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software