Description
| - V experimentu byl stanoven obsah intramuskulárního tuku v nejdelším zádovém svalu u mateřského plemene landrase (27 vepříků a 14 prasniček). Průměrný podíl intramuskulárního tuku dosahoval 0,85 % (vepříci - 1 %, prasničky - 0,55 %). Dále byla sledována průměrná výška hřbetního tuku - 17,5 mm (vepříci 18,1 mm, prasničky - 16,2 mm), procento hlavních masitých částí - 52,07 % (vepříci - 51,85 %, prasničky - 52,49 %) a procento libového masa - 54,47 % (vepříci - 54,22 %, prasničky - 54,94 %).
- V experimentu byl stanoven obsah intramuskulárního tuku v nejdelším zádovém svalu u mateřského plemene landrase (27 vepříků a 14 prasniček). Průměrný podíl intramuskulárního tuku dosahoval 0,85 % (vepříci - 1 %, prasničky - 0,55 %). Dále byla sledována průměrná výška hřbetního tuku - 17,5 mm (vepříci 18,1 mm, prasničky - 16,2 mm), procento hlavních masitých částí - 52,07 % (vepříci - 51,85 %, prasničky - 52,49 %) a procento libového masa - 54,47 % (vepříci - 54,22 %, prasničky - 54,94 %). (cs)
- We determined a content of intramuscular fat in loin eye of pure dam line pig breed - Landrace (27 hogs and 14 gilts). We determined an average % of intramuscular fat 0,85 % (hogs - 1,00 %, gilts - 0,55 %). Back fat thickness - 17,5 mm (hogs - 18,1 mm, gilts - 16,2 mm) a percentage of main meaty parts - 52,07 % (hogs 51,85 %, gilts 52,49 %) a percentage of lean meat - 54,47 % (hogs - 54,22 %, gilts - 54,94 %). (en)
|