About: The effect of lactation phase on titratable acidity and coagulation time of Czech Pied cows milk     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Milk of 20 Holstein cows was individually sampled and analyses. Coagulation time significantly affects the whole process of cheese making. We studied relationships between coagulation time and titratable acidity and phase of lactation. (en)
  • S cílem analyzovat vliv stádia laktace na syřitelnost a titrační kyselost byl analyzován denní nádoj 20 dojnic českého strakatého plemene. Všechna zvířata pocházela ze stejného chovu a stejné stáje a byla ve všech případech na své první laktaci. Průměrné hodnoty sledovaných ukazatelů složení a vlastností mléka byly následující: denní nádoj 21,4 kg, obsah bílkovin 3,56 %, obsah tuku 4,15 %, obsah laktózy 5,03 % a obsah tukuprosté sušiny 9,12 %, počet somatických buněk 146,5 tis/ml, koncentrace močoviny 49,7 mg/100 ml, bod mrznutí -0,526 °C, titrační kyselost 7,85 SH a syřitelnost 352 s. Ze zjištěných výsledků také vyplynulo, že stadium laktace nemělo patrný vliv na syřitelnost (r = -0,001) a velmi mírný pozitivní vliv na titrační kyselost (r = 0,131).
  • S cílem analyzovat vliv stádia laktace na syřitelnost a titrační kyselost byl analyzován denní nádoj 20 dojnic českého strakatého plemene. Všechna zvířata pocházela ze stejného chovu a stejné stáje a byla ve všech případech na své první laktaci. Průměrné hodnoty sledovaných ukazatelů složení a vlastností mléka byly následující: denní nádoj 21,4 kg, obsah bílkovin 3,56 %, obsah tuku 4,15 %, obsah laktózy 5,03 % a obsah tukuprosté sušiny 9,12 %, počet somatických buněk 146,5 tis/ml, koncentrace močoviny 49,7 mg/100 ml, bod mrznutí -0,526 °C, titrační kyselost 7,85 SH a syřitelnost 352 s. Ze zjištěných výsledků také vyplynulo, že stadium laktace nemělo patrný vliv na syřitelnost (r = -0,001) a velmi mírný pozitivní vliv na titrační kyselost (r = 0,131). (cs)
Title
  • The effect of lactation phase on titratable acidity and coagulation time of Czech Pied cows milk (en)
  • Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene
  • Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene (cs)
skos:prefLabel
  • The effect of lactation phase on titratable acidity and coagulation time of Czech Pied cows milk (en)
  • Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene
  • Vliv stádia laktace na titrační kyselost a syřitelnost mléka dojnic českého strakatého plemene (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/04:00002822!RIV/2005/MSM/432105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 33;34
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 592994
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/04:00002822
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Czech Pied cattle;coagulation time;lactation phase;titratable acidity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DF987F916CD0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • MZLU v Brně
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Farmářská výroba sýrů a kysaných mléčných výrobků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Čejna, Vladimír
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-771-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software