About: Comparison of meat performance of Montbeliarde and Czech Pied bulls fattened to live weight of 680 kg     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Czech Pied bulls (C, n=18) and Montbeliarde bulls (M, n=18) were fattened up to the live weight of 680 kg in identical conditions with the aim to compare their meat performance. Mean values of the observed meat performance characteristics were as follows: slaughter weight 682.1 kg, age at slaughter 593.8 days, daily weight gain 1.088 kg, carcass weight 378.2 kg, net weight gain 0.640 kg, dressing percentage 55.4%, weight of hide 59.3 kg, weight of head and tongue 20.6 kg, weight and proportion of kidney fat 14.9 kg and 2.18%, carcass conformation score 3.06, carcass fatness score 2.20 and weight of the right side of carcass 185.9 kg. The weight and proportion of some parts of the right side of carcass were as follows: forequarter 84.1 kg and 45.2%, hindquarter 101.8 kg and 54.8%, total weight of meat 145.5 kg and 78.2%, bones 35.0 kg and 18.9%, separable fat 3.87 kg and 2.08% and hindquarter to forequarter ratio 1.21. Montbeliarde bulls showed a significantly greater (P<0.01) daily weight gain (by 0.1
  • Czech Pied bulls (C, n=18) and Montbeliarde bulls (M, n=18) were fattened up to the live weight of 680 kg in identical conditions with the aim to compare their meat performance. Mean values of the observed meat performance characteristics were as follows: slaughter weight 682.1 kg, age at slaughter 593.8 days, daily weight gain 1.088 kg, carcass weight 378.2 kg, net weight gain 0.640 kg, dressing percentage 55.4%, weight of hide 59.3 kg, weight of head and tongue 20.6 kg, weight and proportion of kidney fat 14.9 kg and 2.18%, carcass conformation score 3.06, carcass fatness score 2.20 and weight of the right side of carcass 185.9 kg. The weight and proportion of some parts of the right side of carcass were as follows: forequarter 84.1 kg and 45.2%, hindquarter 101.8 kg and 54.8%, total weight of meat 145.5 kg and 78.2%, bones 35.0 kg and 18.9%, separable fat 3.87 kg and 2.08% and hindquarter to forequarter ratio 1.21. Montbeliarde bulls showed a significantly greater (P<0.01) daily weight gain (by 0.1 (en)
  • Cílem překládané práce bylo porovnání masné užitkovosti čistokrevných býků montbéliardského a českého strakatého plemene vykrmených do živé hmotnosti 680 kg. Skupiny 187 býků českého strakatého (C) plemene a 18 býků montbéliardského plemene byly ve shodných podmínkách vykrmeny do živé hmotnosti 680 kg s cílem porovnat jejich masnou užitkovost. Z výsledků vyplývá následující: porážková hmotnost 682,1 kg, věk při porážce 593,8 dnů, denní přírůstek živé hmotnosti 1,088 kg, hmotnost jatečně upraveného těla 378,2 kg, netto přírůstek 0,640 kg, výtěžnost 55,4 %, hmotnost kůže 59,3 kg, hmotnost hlavy s jazykem 20,6 kg, hmotnost a podíl ledvinového loje 14,9 kg a 2,18 %, zmasilost 3,06 bodů, protučnění 2,20 bodů, hmotnost pravé poloviny 185,9 kg. Hmotnost a výtěžnost vybraných částí pravých polovin jatečně upravených těl byly následující: přední čtvrť 84,1 kg a 45,2 %, zadní čtvrť 101,8 kg a 54,8 %, maso celkem 145,5 kg a 78,2 %, kosti 35,0 kg a 18,9 %, lojový ořez 3,87 kg a 2,08 % a poměr zadních a přední (cs)
Title
  • Comparison of meat performance of Montbeliarde and Czech Pied bulls fattened to live weight of 680 kg
  • Comparison of meat performance of Montbeliarde and Czech Pied bulls fattened to live weight of 680 kg (en)
  • Porovnání masné užitkovosti býků montbéliardského a českého strakatého plemene vykrmovaných do živé hmotnosti 680 kg (cs)
skos:prefLabel
  • Comparison of meat performance of Montbeliarde and Czech Pied bulls fattened to live weight of 680 kg
  • Comparison of meat performance of Montbeliarde and Czech Pied bulls fattened to live weight of 680 kg (en)
  • Porovnání masné užitkovosti býků montbéliardského a českého strakatého plemene vykrmovaných do živé hmotnosti 680 kg (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/04:00002102!RIV/2005/MSM/432105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 107;114
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 558259
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/04:00002102
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Czech Pied;Montbeliarde;beef;carcass value;meat performance (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F39C995F6AE9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • LII
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Chládek, Gustav
  • Žižlavský, Jiří
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software