About: Produkční efekt diety u telat s doplňkem kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V krmném pokusu s telaty plemene Holstein v období rostlinné výživy byl testován přídavek kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae strain 47 na užitkovost, zejména denní přírůstek, konverzi krmiv a kondici telat. Byla zkrmována dieta na bázi 3 kg kvalitní kukuřičné siláže, 5,5 kg travní senáže, 1 kg lučního sena a 1,6 kg doplňkové startérové směsi ČOT B. Kvasinková kultura Saccharomyces cerevisiae byla přidána do startérové směsi v dávce 1 kg/t. Každé tele v pokusné skupině denně přijalo 1,6 g. Přídavek kvasinkového preparátu v dávce 1 kg/t startérové směsi ČOT telatům plemene Holstein statisticky nevýznamně zvýšil denní přírůstky a zlepšil konverzi (2,16 vs. 2,19 kg/kg přírůstku) směsi. V krmné dietě byla konstatována relativně vysoká koncentrace vlákniny a také vysoká molární koncentrace kvasných kyselin ze zkrmovaných siláží. Statisticky významné rozdíly nebyly zjištěny ani mezi průměry konečné živé hmotnosti telat pokusné i kontrolní skupiny (P> 0.05). Telata v pokusné skupině měla lepší kondi
  • V krmném pokusu s telaty plemene Holstein v období rostlinné výživy byl testován přídavek kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae strain 47 na užitkovost, zejména denní přírůstek, konverzi krmiv a kondici telat. Byla zkrmována dieta na bázi 3 kg kvalitní kukuřičné siláže, 5,5 kg travní senáže, 1 kg lučního sena a 1,6 kg doplňkové startérové směsi ČOT B. Kvasinková kultura Saccharomyces cerevisiae byla přidána do startérové směsi v dávce 1 kg/t. Každé tele v pokusné skupině denně přijalo 1,6 g. Přídavek kvasinkového preparátu v dávce 1 kg/t startérové směsi ČOT telatům plemene Holstein statisticky nevýznamně zvýšil denní přírůstky a zlepšil konverzi (2,16 vs. 2,19 kg/kg přírůstku) směsi. V krmné dietě byla konstatována relativně vysoká koncentrace vlákniny a také vysoká molární koncentrace kvasných kyselin ze zkrmovaných siláží. Statisticky významné rozdíly nebyly zjištěny ani mezi průměry konečné živé hmotnosti telat pokusné i kontrolní skupiny (P> 0.05). Telata v pokusné skupině měla lepší kondi (cs)
  • Effects of a yeast culture (Saccharomyces cerevisiae, Strain 47) on performance (especially on daily gains, feed conversion and condition) were tested in an experiment with a group of Holstein calves within the period of plant nutrition. Animals received a diet consisting of 3 kg of good maize silage, 5.5 kg of grass haylage, 1 kg of meadow hay and 1.6 kg of supplementary starter feed mixture ČOT B. The yeast culture was added to the starter in the dose of 1 kg.t-1. This means that each experimental calf received 1.6 g of yeast culture per day. The supplement of yeast culture showed a positive effect on daily gains and on the final body weight of calves; however, the differences were statistically not significant (P>0.05). In control and experimental groups, the mean conversion rates of concentrate were 2.19 kg and 2.13 kg, respectively. The difference was not significant. The difference in final live body weights of calves in the control and experimental groups was also not significant. However, the (en)
Title
  • Produkční efekt diety u telat s doplňkem kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae.
  • Produkční efekt diety u telat s doplňkem kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae. (cs)
  • Production effects in calves fed on diets supplemented with the culture yeast Saccharomyces cerevisiae. (en)
skos:prefLabel
  • Produkční efekt diety u telat s doplňkem kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae.
  • Produkční efekt diety u telat s doplňkem kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisiae. (cs)
  • Production effects in calves fed on diets supplemented with the culture yeast Saccharomyces cerevisiae. (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/04:00001621!RIV/2005/MSM/432105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 154;159
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 582468
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/04:00001621
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Saccharomyces cerevisiae culture;calves;feeding;production effects (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2521460E6D0B]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Košice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Dni výživy a veterinárnej dietetiky %22VI.%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
  • Zeman, Ladislav
  • Doležal, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárskeho lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 80-8088-009-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software