About: Comparison of the effect of benzoic acid addition on the fermentation process quality with untreated silages     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Potvrdilo se, že i při silážování sacharidových krmiv, jako např. silážní kukuřice, lze použít chemické konzervační prostředky, které způsobí nejen přímou redukci pH, zvýší titrační kyselost siláže a současně potlačí nežádoucí skupiny bakterií a tím i tvorbu těkavých mastných kyselin. Předností aplikace těchto prostředků při konzervaci krmiv je také snížení rozkladu dusíkatých látek, snížení ztrát sušiny a celková redukce fermentace. Významnou předností je také větší uchování zbytkových sacharidů v silážích. Technologickou výhodou aromatických kyselin je vedle baktericidních účinků také vysoký proti plísňový efekt. Ukázalo se, že kyselina mravenčí v dávce 1 l/t nebo dávka kyseliny benzoové 1 kg/t silážní kukuřice není zcela dostačující ve prospěch všech kvalitativních ukazatelů fermentace kukuřičné siláže. Také z druhého pokusu, ve kterém byl ověřován vliv kyseliny mravenčí a benzoové při silážování lisovaných cukrovarských řízků s obsahem sušiny 122,7 g/kg, vyplynul poznatek, že přídavek kyseliny mra (cs)
  • The influence of benzoic acid and formic acid (positive control) of ensilaged maize and pressed sugar beet pulp on quality fermentation processes was studied in a laboratory experiment. The effect of additive on the quality of fermentation process during maize ensiling was studied in a first model experiment. Preservatives such as formic acid and benzoic acid were added to ensiled maize at the concentration of 1L/t and 1 kg/t, respectively. When benzoic acid was used as a preservative, the pH and the N-NH3/ N total ratio decreased statistically (P<0.05) significantly while the titration acidity increased (P<0.05) in comparison with the control values. The addition of HCOOH to the maize silage reduced the level of acetic acid in dry matter by 11.3% while the overall level of acids decreased by 1.8%. The minimum loss of dry matter (2%) was found in the silage treated with formic acid in comparison with that of the control (11.0%). Sugar beet pulp silages with benzoic acid or formic acid after 32 days of
  • The influence of benzoic acid and formic acid (positive control) of ensilaged maize and pressed sugar beet pulp on quality fermentation processes was studied in a laboratory experiment. The effect of additive on the quality of fermentation process during maize ensiling was studied in a first model experiment. Preservatives such as formic acid and benzoic acid were added to ensiled maize at the concentration of 1L/t and 1 kg/t, respectively. When benzoic acid was used as a preservative, the pH and the N-NH3/ N total ratio decreased statistically (P<0.05) significantly while the titration acidity increased (P<0.05) in comparison with the control values. The addition of HCOOH to the maize silage reduced the level of acetic acid in dry matter by 11.3% while the overall level of acids decreased by 1.8%. The minimum loss of dry matter (2%) was found in the silage treated with formic acid in comparison with that of the control (11.0%). Sugar beet pulp silages with benzoic acid or formic acid after 32 days of (en)
Title
  • Comparison of the effect of benzoic acid addition on the fermentation process quality with untreated silages
  • Comparison of the effect of benzoic acid addition on the fermentation process quality with untreated silages (en)
  • Vliv přídavku kyseliny benzoové na kvalitu fermentačního procesu v porovnání s neošetřenými silážemi (cs)
skos:prefLabel
  • Comparison of the effect of benzoic acid addition on the fermentation process quality with untreated silages
  • Comparison of the effect of benzoic acid addition on the fermentation process quality with untreated silages (en)
  • Vliv přídavku kyseliny benzoové na kvalitu fermentačního procesu v porovnání s neošetřenými silážemi (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/04:00001361!RIV/2005/MSM/432105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 15;22
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 558307
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/04:00001361
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • benzoic acid;fermentation process;maize silage;silage quality;sugar beet pulp silage (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4D494C16E5ED]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 52
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Doležal, Petr
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-8516
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software