About: Hodnocení masných výrobků senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The work deal with searching of correlation of sensory analysis and instrumental methods in both heat treated and heat untreated meat products. Sensory assessment was performed by the group of judges who absolved the basic principles and methods at the level of educated judges according to the norm ISO 8586 -- 1. From instrumental methods were ascertained dry matter contents, fat, salt and in heat untreated products water activity. For experiments were used meat products from producers and market too. (en)
  • Práce se zabývá porovnáváním měřených ukazatelů posuzovaných senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod u tepelně opracovaných a tepelně neopracovaných masných výrobků. Senzorické stanovení prováděla skupina hodnotitelů, kteří absolvovali základní principy a metody na úrovni školených hodnotitelů podle normy ISO 8586 -- 1. Senzorickou analýzou se sledovaly vybrané deskriptory masných výrobků, a to celkový vzhled, texturní vlastnosti, vzhled v nákroji, vůně, chuť. Z instrumentálních metod bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, tuku, soli (NaCl). K experimentům byly použity masné výrobky získané přímo u výrobce a v tržní síti.
  • Práce se zabývá porovnáváním měřených ukazatelů posuzovaných senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod u tepelně opracovaných a tepelně neopracovaných masných výrobků. Senzorické stanovení prováděla skupina hodnotitelů, kteří absolvovali základní principy a metody na úrovni školených hodnotitelů podle normy ISO 8586 -- 1. Senzorickou analýzou se sledovaly vybrané deskriptory masných výrobků, a to celkový vzhled, texturní vlastnosti, vzhled v nákroji, vůně, chuť. Z instrumentálních metod bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, tuku, soli (NaCl). K experimentům byly použity masné výrobky získané přímo u výrobce a v tržní síti. (cs)
Title
  • Hodnocení masných výrobků senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod.
  • Hodnocení masných výrobků senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod. (cs)
  • Comparative sensory analysis and instrumental evaluation of meat produsts (en)
skos:prefLabel
  • Hodnocení masných výrobků senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod.
  • Hodnocení masných výrobků senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod. (cs)
  • Comparative sensory analysis and instrumental evaluation of meat produsts (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/04:00001196!RIV06-MSM-43210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 415;418
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 162700005), Z(MSM 432100001)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 7
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 566434
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/04:00001196
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • correlation; instrumental methods; sensory analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B9ED3E3D960A]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jarošová, Alžbeta
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software