Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The work deal with searching of correlation of sensory analysis and instrumental methods in both heat treated and heat untreated meat products. Sensory assessment was performed by the group of judges who absolved the basic principles and methods at the level of educated judges according to the norm ISO 8586 -- 1. From instrumental methods were ascertained dry matter contents, fat, salt and in heat untreated products water activity. For experiments were used meat products from producers and market too. (en)
- Práce se zabývá porovnáváním měřených ukazatelů posuzovaných senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod u tepelně opracovaných a tepelně neopracovaných masných výrobků. Senzorické stanovení prováděla skupina hodnotitelů, kteří absolvovali základní principy a metody na úrovni školených hodnotitelů podle normy ISO 8586 -- 1. Senzorickou analýzou se sledovaly vybrané deskriptory masných výrobků, a to celkový vzhled, texturní vlastnosti, vzhled v nákroji, vůně, chuť. Z instrumentálních metod bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, tuku, soli (NaCl). K experimentům byly použity masné výrobky získané přímo u výrobce a v tržní síti.
- Práce se zabývá porovnáváním měřených ukazatelů posuzovaných senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod u tepelně opracovaných a tepelně neopracovaných masných výrobků. Senzorické stanovení prováděla skupina hodnotitelů, kteří absolvovali základní principy a metody na úrovni školených hodnotitelů podle normy ISO 8586 -- 1. Senzorickou analýzou se sledovaly vybrané deskriptory masných výrobků, a to celkový vzhled, texturní vlastnosti, vzhled v nákroji, vůně, chuť. Z instrumentálních metod bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, tuku, soli (NaCl). K experimentům byly použity masné výrobky získané přímo u výrobce a v tržní síti. (cs)
|
Title
| - Hodnocení masných výrobků senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod.
- Hodnocení masných výrobků senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod. (cs)
- Comparative sensory analysis and instrumental evaluation of meat produsts (en)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení masných výrobků senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod.
- Hodnocení masných výrobků senzorickou analýzou a pomocí instrumentálních metod. (cs)
- Comparative sensory analysis and instrumental evaluation of meat produsts (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/04:00001196!RIV06-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - Z(MSM 162700005), Z(MSM 432100001)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/04:00001196
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - correlation; instrumental methods; sensory analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |