Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V příspěvku byly hodnoceny 4 hotové pokrmy, 4 masové pomazánky a 2 tavené sýry z hlediska obsahu hrubých bílkovin a aminokyselinového složení. Bylo zjištěno, že hrubé bílkoviny jsou v hotových pokrmech zastoupeny 8 -- 9 %, v masových pomazánkách 10 -- 12 % a v tavených sýrech asi 15 %. Index esenciálních aminokyselin se pohyboval od 59 do 75 %, nejnižší u Znojemské roštěné a nejvyšší u Studentské pochoutky. Vlivem sterilace poklesl index esenciálních aminokyselin u tavených sýrů o cca 3 procentní body na necelých 71 %. Pro výpočet byl zvolen standard bílkoviny celého vejce. Stravitelnost bílkovin se pohybovala od 76 do 87 %, nejnižší u Krůtí delikatesy a nejvyšší u Guláše s bramborem. Celkově lze říci, že hotové pokrmy dosahovaly mírně vyšší stravitelnosti ve srovnání s masovými pomazánkami. V dalším naplánovaném projektu budou sledovány změny aminokyselinového obsahu u hotových pokrmů, masových pomazánek a sterilovaných tavených sýrů během dvouletého skladování při různých teplotách.
- V příspěvku byly hodnoceny 4 hotové pokrmy, 4 masové pomazánky a 2 tavené sýry z hlediska obsahu hrubých bílkovin a aminokyselinového složení. Bylo zjištěno, že hrubé bílkoviny jsou v hotových pokrmech zastoupeny 8 -- 9 %, v masových pomazánkách 10 -- 12 % a v tavených sýrech asi 15 %. Index esenciálních aminokyselin se pohyboval od 59 do 75 %, nejnižší u Znojemské roštěné a nejvyšší u Studentské pochoutky. Vlivem sterilace poklesl index esenciálních aminokyselin u tavených sýrů o cca 3 procentní body na necelých 71 %. Pro výpočet byl zvolen standard bílkoviny celého vejce. Stravitelnost bílkovin se pohybovala od 76 do 87 %, nejnižší u Krůtí delikatesy a nejvyšší u Guláše s bramborem. Celkově lze říci, že hotové pokrmy dosahovaly mírně vyšší stravitelnosti ve srovnání s masovými pomazánkami. V dalším naplánovaném projektu budou sledovány změny aminokyselinového obsahu u hotových pokrmů, masových pomazánek a sterilovaných tavených sýrů během dvouletého skladování při různých teplotách. (cs)
- In the paper it is in summary evaluated the influence of sterilizing heat on amino acid contents of Meals Ready-to-Eat, pasties and processed cheese designed for Combat Ration of the Army of the Czech Republic. For evaluation was used: amino acid content, crude protein content, chemical scores for essential amino acids (CS) and essential amino acid index (EAAI) and digestibility of the proteins. (en)
|
Title
| - Aminokyselinové složení v tepelně sterilovaných potravinách použitých v bojových dávkách potravin
- Aminokyselinové složení v tepelně sterilovaných potravinách použitých v bojových dávkách potravin (cs)
- Amino acid contents in heat sterilized food designed for combat ration (en)
|
skos:prefLabel
| - Aminokyselinové složení v tepelně sterilovaných potravinách použitých v bojových dávkách potravin
- Aminokyselinové složení v tepelně sterilovaných potravinách použitých v bojových dávkách potravin (cs)
- Amino acid contents in heat sterilized food designed for combat ration (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/04:00000468!RIV/2005/MSM/432105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/04:00000468
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Amino acids;Combat Ration (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buňka, František
- Hrabě, Jan
- Kráčmar, Stanislav
- Hoza, Ignác
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |