About: Obsah aminokyselin ve vybraných odrůdách zrna amarantu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Amino acid content before and after heat treatment was assessed in six selected amaranth species of four grain types: Amaranthus cruentus, A. hypochondriacus, A caudatus and A. hybridus, cultivated in the Czech Republic. The value of the Essential Amino Acid Index (EAAI) 90.4% shows the nutritional quality of protein which is almost comparable with egg protein. Heat treatment by popping at 170 to 190oC for 30s resulted in decreased Essential Amino Acid Index (EAAI) to 85.4%. Among investigated amino acids, the content of valine (Val) and leucine (Leu) statistically significantly (P< 0.05) declined. (en)
  • U šesti vybraných druhů laskavců po jejich tepelné úpravě byly zjišťovány obsahy aminokyselin. Hodnota indexu (EAAI) 90.4% ukazuje na vysokou výživnou kvalitu bílkoviny amarantu, která je porovnatelná s vaječným proteinem. Tepelná úprava při 170 a 190 °C po dobu 30 sec. mělo za následek snížení index (EAAI)na 85.4%. Mezi zkoumanými aminokyselinamibyl zaznamenán významný statistický pokles obsahu valinu a leucinu.
  • U šesti vybraných druhů laskavců po jejich tepelné úpravě byly zjišťovány obsahy aminokyselin. Hodnota indexu (EAAI) 90.4% ukazuje na vysokou výživnou kvalitu bílkoviny amarantu, která je porovnatelná s vaječným proteinem. Tepelná úprava při 170 a 190 °C po dobu 30 sec. mělo za následek snížení index (EAAI)na 85.4%. Mezi zkoumanými aminokyselinamibyl zaznamenán významný statistický pokles obsahu valinu a leucinu. (cs)
Title
  • Obsah aminokyselin ve vybraných odrůdách zrna amarantu
  • Obsah aminokyselin ve vybraných odrůdách zrna amarantu (cs)
  • Amino acids content in various amarnat species (en)
skos:prefLabel
  • Obsah aminokyselin ve vybraných odrůdách zrna amarantu
  • Obsah aminokyselin ve vybraných odrůdách zrna amarantu (cs)
  • Amino acids content in various amarnat species (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/04:00000466!RIV/2005/MSM/432105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 21;26
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 577270
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/04:00000466
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Amino acids;amaranth species;popping (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1FF84C6B4A67]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • PROTEINY 2004
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Herzig, Ivan
  • Kráčmar, Stanislav
  • Písaříková, Bohumila
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 80-7157-779-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software