Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Příspěvek se zabývá otázkami vzniku rizika deformace tvorby cen mlékárenských výrobků vyplývající z možnosti substituce mléčného tuku tukem rostlinným. Se vznikem takových rizik je spojen problém užití shodného názvu potravinářských výrobků na společném trhu EU. Problém se týká aktuálně např. užití názvu %22pomazánkové máslo, který je označován jako název klamavý, poškozující výrobce másla. Je argumentováno, že vlivem dosud užívaného názvu, mohou být tyto dva statky považovány za dokonalé substituty, mezi kterými dochází k vyvolání efektu křížové substituce.
- Příspěvek se zabývá otázkami vzniku rizika deformace tvorby cen mlékárenských výrobků vyplývající z možnosti substituce mléčného tuku tukem rostlinným. Se vznikem takových rizik je spojen problém užití shodného názvu potravinářských výrobků na společném trhu EU. Problém se týká aktuálně např. užití názvu %22pomazánkové máslo, který je označován jako název klamavý, poškozující výrobce másla. Je argumentováno, že vlivem dosud užívaného názvu, mohou být tyto dva statky považovány za dokonalé substituty, mezi kterými dochází k vyvolání efektu křížové substituce. (cs)
- The paper deals with the problems of risk related to milk products pricing distortion due to possibility of substitution milk fat behalf vegetable fat. Together with formation of such a risk, food producers are dealing with the other problem, which is using of the similar product name on the common market of EU. Problem is currently related to using the term %22spread butter%22, which is denoted as deceive because of harming a butter producers. There is an argument that by the influence of currently used term might be those two products consider as a perfect substitutes, between which arise an elicitation of the cross substitution effect. Agrobyznys, cenová tvorba, křížový substituční efekt, mléko, máslo, rostlinný tuk Key words Agribusiness, pricing, cross substitution effect, milk, butter, vegetable fat (en)
|
Title
| - Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka
- Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka (cs)
- The risk of butter fat substitution in milk prices development (en)
|
skos:prefLabel
| - Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka
- Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka (cs)
- The risk of butter fat substitution in milk prices development (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43110/08:00120983!RIV09-MSM-43110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43110/08:00120983
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pricing; milk; cross substitution effect; agribusiness; vegetable fat; butter (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Firma a konkurenční prostředí 2008 - 1. část
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |