About: Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek se zabývá otázkami vzniku rizika deformace tvorby cen mlékárenských výrobků vyplývající z možnosti substituce mléčného tuku tukem rostlinným. Se vznikem takových rizik je spojen problém užití shodného názvu potravinářských výrobků na společném trhu EU. Problém se týká aktuálně např. užití názvu %22pomazánkové máslo, který je označován jako název klamavý, poškozující výrobce másla. Je argumentováno, že vlivem dosud užívaného názvu, mohou být tyto dva statky považovány za dokonalé substituty, mezi kterými dochází k vyvolání efektu křížové substituce.
  • Příspěvek se zabývá otázkami vzniku rizika deformace tvorby cen mlékárenských výrobků vyplývající z možnosti substituce mléčného tuku tukem rostlinným. Se vznikem takových rizik je spojen problém užití shodného názvu potravinářských výrobků na společném trhu EU. Problém se týká aktuálně např. užití názvu %22pomazánkové máslo, který je označován jako název klamavý, poškozující výrobce másla. Je argumentováno, že vlivem dosud užívaného názvu, mohou být tyto dva statky považovány za dokonalé substituty, mezi kterými dochází k vyvolání efektu křížové substituce. (cs)
  • The paper deals with the problems of risk related to milk products pricing distortion due to possibility of substitution milk fat behalf vegetable fat. Together with formation of such a risk, food producers are dealing with the other problem, which is using of the similar product name on the common market of EU. Problem is currently related to using the term %22spread butter%22, which is denoted as deceive because of harming a butter producers. There is an argument that by the influence of currently used term might be those two products consider as a perfect substitutes, between which arise an elicitation of the cross substitution effect. Agrobyznys, cenová tvorba, křížový substituční efekt, mléko, máslo, rostlinný tuk Key words Agribusiness, pricing, cross substitution effect, milk, butter, vegetable fat (en)
Title
  • Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka
  • Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka (cs)
  • The risk of butter fat substitution in milk prices development (en)
skos:prefLabel
  • Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka
  • Riziko vlivu substituce mléčného tuku ve vývoji cen mléka (cs)
  • The risk of butter fat substitution in milk prices development (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43110/08:00120983!RIV09-MSM-43110___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648904)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 392993
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43110/08:00120983
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pricing; milk; cross substitution effect; agribusiness; vegetable fat; butter (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5036726BF5F3]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Firma a konkurenční prostředí 2008 - 1. část
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Tamáš, Vojtěch
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • MSD, spol. s r. o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7392-020-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software