About: Comparison of Attractiveness of Wine Production and Brewing Industries     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Paper focuses on a comparison of wine production industry and brewing industry based on the methodology of Higgins and Wincze. First of all it discusses the key industry attractiveness criteria. These criteria are used for evaluation of the wine-production industry and brewing industry attractiveness, and also for a mutual comparison of these two industries. This evaluation is based on the past development, focuses on the current situation, but also predicts the future development of the key attractiveness influences. Whereas brewing is considered to be on the top of its attractiveness for all firms in general with the expectations of its future decline, attractiveness of wine production is expected to grow especially for the producers of quality wines. The paper is a part of solution of the research plan of FBE MUAF in Brno, registered under the number MSM 6215648904.
  • Paper focuses on a comparison of wine production industry and brewing industry based on the methodology of Higgins and Wincze. First of all it discusses the key industry attractiveness criteria. These criteria are used for evaluation of the wine-production industry and brewing industry attractiveness, and also for a mutual comparison of these two industries. This evaluation is based on the past development, focuses on the current situation, but also predicts the future development of the key attractiveness influences. Whereas brewing is considered to be on the top of its attractiveness for all firms in general with the expectations of its future decline, attractiveness of wine production is expected to grow especially for the producers of quality wines. The paper is a part of solution of the research plan of FBE MUAF in Brno, registered under the number MSM 6215648904. (en)
  • Příspěvek se zaměřuje na srovnání odvětví vinařství a pivovarnictví na základě metodiky Higginse a Winczeho (1989). Nejdříve uvádí klíčová kritéria atraktivity, mezi něž patří velikost trhu, perspektiva růstu trhu, rozmanitost trhu, sezonnost, kupní síla zákazníků, konkurenční struktura, oceňování, ziskovost odvětví, používaná technologie, legislativa a inflace. Tato kritéria jsou využívána ke zhodnocení atraktivity odvětví vinohradnictví a pivovarnictví, a také k vzájemnému porovnání těchto odvětví. Hodnocení je založeno na minulém vývoji, aktuální situaci, ale také na predikci budoucího vývoje klíčových sil atraktivity. Zatímco v pivovarnictví je atraktivita z obecného pohledu hodnocena jako kulminující s očekáváním jejího budoucího poklesu, atraktivita vinařství má rostoucí tendenci zvláště pro producenty jakostních vín. Příspěvek je součástí řešení výzkumného záměru PEF MZLU v Brně registrovaného pod číslem MSM 6215648904. (cs)
Title
  • Comparison of Attractiveness of Wine Production and Brewing Industries
  • Comparison of Attractiveness of Wine Production and Brewing Industries (en)
  • Srovnání atraktivity odvětví vinařství a pivovarnictví (cs)
skos:prefLabel
  • Comparison of Attractiveness of Wine Production and Brewing Industries
  • Comparison of Attractiveness of Wine Production and Brewing Industries (en)
  • Srovnání atraktivity odvětví vinařství a pivovarnictví (cs)
skos:notation
  • RIV/62156489:43110/06:00095209!RIV07-MSM-43110___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 1002;1008
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215648904)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 469227
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43110/06:00095209
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Attractiveness; Brewing; Environmental Analysis; Industry; Wine Production (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DBE246FC5FCA]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra - Slovenská republika
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mezinárodné vedecké dni 2006 %22Konkurencieschopnosť v EU - výzva pre krajiny V4%22
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Žufan, Pavel
  • Pyšný, Tomáš
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 80-8069-704-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software