About: Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Glykemický index (GI) je ukazatel, který srovnává hyperglykemizující schopnost určité potraviny a čisté glukózy. Cílem této studie bylo zjistit GI u 4 nahodile vybraných tuzemských druhů potravin. Ve skupině 20 dobrovolníků byly u každého s každou potravinou provedeny 3 testy ke stanovení GI, vypočten průměr a výsledný GI testované potraviny byl určen jako průměr ze 20 glykemických indexů jednotlivých dobrovolníků: GI hořké čokolády Studentská pečeť (43,6 +- 4,95%), dětské jablečné přesnídávky HAMI (46,1 +- 4,78%), rýžových chlebíčků Racio (76,4 +- 4,41%) a ochuceného jogurtu Revital jahoda (43,2 +- 4,51%). Jsou žádoucí další studie.
  • Glykemický index (GI) je ukazatel, který srovnává hyperglykemizující schopnost určité potraviny a čisté glukózy. Cílem této studie bylo zjistit GI u 4 nahodile vybraných tuzemských druhů potravin. Ve skupině 20 dobrovolníků byly u každého s každou potravinou provedeny 3 testy ke stanovení GI, vypočten průměr a výsledný GI testované potraviny byl určen jako průměr ze 20 glykemických indexů jednotlivých dobrovolníků: GI hořké čokolády Studentská pečeť (43,6 +- 4,95%), dětské jablečné přesnídávky HAMI (46,1 +- 4,78%), rýžových chlebíčků Racio (76,4 +- 4,41%) a ochuceného jogurtu Revital jahoda (43,2 +- 4,51%). Jsou žádoucí další studie. (cs)
  • Glycaemic index (GI) is a measure of the food power to raise plasma glucose in comparison to pure glucose. The aim of this study was to determine the GI of four by chnce selected domestic food products. In a group of 20 volunteers every food was tested three times in each person - the mean GI for each person was calculated and the final GI of each food was calculated as an average of 20 volunteer's GI's: GI of dark chocolate %22Studentska pecet%22 (43,6 +- 4,95%)m apple baby food %22HAMI%22 (46,1 +- 4,78%), puffed rice squarres %22Racio%22 (76,4 +- 4,41%) and strawberry yogurt %22Revital%22 (43,2 +- 4,51%). Further studies are necessary. (en)
Title
  • Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob
  • Glycaemic Index of dark chocolate, strawberry, yoghurt, apple baby food and puffed rice squares in healthy persons (en)
  • Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob (cs)
skos:prefLabel
  • Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob
  • Glycaemic Index of dark chocolate, strawberry, yoghurt, apple baby food and puffed rice squares in healthy persons (en)
  • Glykemický index hořké čokolády, ovocného jogurtu, jablečné přesnídávky a rýžových chlebíčků u zdravých osob (cs)
skos:notation
  • RIV/61989592:15110/06:00003140!RIV07-MZ0-15110___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 103-112
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(NR7825)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 11
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 477199
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/61989592:15110/06:00003140
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Glycaemic index of foods; therapeutic education; glucometer; nutrition; CGMS (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • SK - Slovenská republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6B500B516616]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Diabetes a Obezita
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 6
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Jelenová, Daniela
  • Zapletalová, Jana
  • Chlup, Rudolf
  • Bartek, Josef
  • Řehořová, Jarmila
  • Chlupová, Karolina
issn
  • 1335-8383
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 15110
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 24 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software