Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The paper focuses on model testing technology mesophilic (40 ° C) continuous anaerobic co-fermentation cattle slurry with wastes from the potato chips production, waste pastry from the supermarket and mixed waste from the instant soups production to increase the energy efficiency of the process. It was confirmed that these wastes from the food industry are valuable biogas substrates with a high degree of degradability. An assessment of specific methane production in proportion co-substrate (waste) in the initial mixture of 10 and 20% wt. The highest intensity of CH4 production (1.04 mN3.m- 3.d-1) was measured at the input co-fermentation mixture containing 20% wt. wastes from the potato chips production. The highest specific methane production off 1 kg of input organic compounds (0.50 mN3.kgVSp-1) was measured during co-fermentation of mixture, which total solids consisted of 61% wt. of total solids from waste from the production of instant soups and 39% wt. of total solids from cattle slurry. (en)
- Článek je zaměřen na modelové ověření technologie mezofilní (40 °C) kontinuální anaerobní kofermentace hovězí kejdy s odpadem z potravinářských výrob, konkrétně z výroby bramborových lupínků, odpadním pečivem a odpadem z výroby instantních polévek s cílem posoudit možnosti zvýšení energetické efektivity procesu. Bylo potvrzeno, že zmíněné odpady z potravinářského průmyslu jsou hodnotným bioplynovým substrátem s vysokou mírou rozložitelnosti. Hodnocena byla měrná produkce methanu při podílu kosubstrátu potravinářského (odpadu) ve vstupní směsi 10 a 20 % hm. Nejvyšší intenzita produkce methanu (1,04 mN3.m- 3.d-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi s hovězí kejdou obsahující 20 % hm. odpadu z výroby bramborových lupínků. Nejvyšší měrná produkce CH4 z 1 kg přivedených organických látek (0,50 mN3.kgVSp-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi, jejíž celková sušina byla z 61 % hm. tvořena sušinou odpadu z výroby instantních polévek a z 39 % hm. sušinou hovězí kejdy.
- Článek je zaměřen na modelové ověření technologie mezofilní (40 °C) kontinuální anaerobní kofermentace hovězí kejdy s odpadem z potravinářských výrob, konkrétně z výroby bramborových lupínků, odpadním pečivem a odpadem z výroby instantních polévek s cílem posoudit možnosti zvýšení energetické efektivity procesu. Bylo potvrzeno, že zmíněné odpady z potravinářského průmyslu jsou hodnotným bioplynovým substrátem s vysokou mírou rozložitelnosti. Hodnocena byla měrná produkce methanu při podílu kosubstrátu potravinářského (odpadu) ve vstupní směsi 10 a 20 % hm. Nejvyšší intenzita produkce methanu (1,04 mN3.m- 3.d-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi s hovězí kejdou obsahující 20 % hm. odpadu z výroby bramborových lupínků. Nejvyšší měrná produkce CH4 z 1 kg přivedených organických látek (0,50 mN3.kgVSp-1) byla naměřena při kofermentaci vstupní směsi, jejíž celková sušina byla z 61 % hm. tvořena sušinou odpadu z výroby instantních polévek a z 39 % hm. sušinou hovězí kejdy. (cs)
|
Title
| - Modelová anaerobní kofermentace hovězí kejdy s vybranými druhy potravinářských odpadů
- Modelová anaerobní kofermentace hovězí kejdy s vybranými druhy potravinářských odpadů (cs)
- Model anaerobic co-fermentation cattle slurry with selected types of food waste (en)
|
skos:prefLabel
| - Modelová anaerobní kofermentace hovězí kejdy s vybranými druhy potravinářských odpadů
- Modelová anaerobní kofermentace hovězí kejdy s vybranými druhy potravinářských odpadů (cs)
- Model anaerobic co-fermentation cattle slurry with selected types of food waste (en)
|
skos:notation
| - RIV/61989100:27710/11:86078259!RIV12-MSM-27710___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/61989100:27710/11:86078259
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - waste from the food industry, cattle slurry, anaerobic co-fermentation, biogas, methane production intensity, specific methane production (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Kouty nad Desnou, hotel Dlouhé stráně
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Odpadové fórum 2011, 6. ročník česko-slovenského symposia, Výsledky výzkumu a vývoje pro odpadové hospodářství
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Obroučka, Karel
- Chamrádová, Kateřina
- Rusín, Jiří
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - CEMC-České ekologické manažerské centrum
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |