Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo kvantifikovat nerovnosti lomového povrchu po zkoušce tříbodovým ohybem a vytvoření 3D modelu lomové plochy v oblasti vysoce energetického tvárného lomu. To by v budoucnu umožnilo určit parametry mikrostruktury ovlivňující lomové chování a dovolilo navrhnout takovou mikrostrukturu, která by vedla k maximální pevnosti při maximální houževnatosti. Pro popis těchto nerovností bylo na základě zkušeností z předchozích prací [1, 2] vybráno hodnocení pomocí určení fraktální dimenze. Pro určení fraktální dimenze se nabízely, metoda vertikálních řezů [3, 4, 5] a ostrůvková metoda [6]. Metoda vertikálních řezů by spočívala ve zhotovení řezů kolmých k lomové ploše vzorku zalitého do bakelitu. Řezy by měli být dostatečně blízko u sebe, tak aby zachytili i drobné nerovnosti v lomové ploše. U této metody by se měřila délka profilové čáry lomového povrchu vzniklé po řezu bakelitem a kovem. U ostrůvkové metody popsané Mandelbrotem by byl přelomený vzorek taktéž zabakelitován. Postupnými úbrusy vedeným
- The aim of work was quantify roughness of fracture surface after three band test and creation 3 D fracture model in the area of high energy ductile fracture. It would in future permit design parameters of microstructure influenced fracture behaviour and permit design such microstructure which would made to maximal strength and maximal fracture toughness. For description this roughness was chosen by experience previous work [1, 2] classification trough definition fractal dimension. For classification fractal dimension come into consideration, vertical section method [3, 4, 5] and island method [6]. Method vertical section would consist in construction section perpendicular to fracture surface specimen cast in Bakelite. At this method would by measure length of cross section fracture surface incurred after section Bakelite and steel. In the island method originally invented by Mandelbrot would be fractured specimen also cast in Bakelite. Incrementally reduction parallel to fracture surface would detect (en)
|
Title
| - Infulence of microstructure to the character ductile fracture Cr - Ni steel. (en)
- Metody oceny struktury oraz vlastnosti materialov i vyrobov
- Metody oceny struktury oraz vlastnosti materialov i vyrobov (cs)
|
skos:prefLabel
| - Infulence of microstructure to the character ductile fracture Cr - Ni steel. (en)
- Metody oceny struktury oraz vlastnosti materialov i vyrobov
- Metody oceny struktury oraz vlastnosti materialov i vyrobov (cs)
|
skos:notation
| - RIV/61989100:27360/03:00008767!RIV/2004/MSM/273604/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/61989100:27360/03:00008767
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Fractal, ductile fracture, 3D model (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zeszyty naukowe politechniki Ślaskiej, Seria Górnictwo
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Strnadel, Bohumír
- Chobot, Karel
- Dlouhý, I.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |