About: The existing state of buildings vs. low energy and passive buildings     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Increasing energy prices associated with rising operating expenses led to think about the energy performance of existing or newly constructed buildings. It can not be expected, that people living in buildings built decades ago will leave their homes to live in newly constructed buildings - low energy or passive standard. IEA study published details of performed calculations on energy consumption in the buildings sector. In 2050 in developed countries new buildings would consume only 10 to 20% of total energy consumption in buildings, provided that the reconstruction of existing buildings to reduce their energy demand will continue at current rates and quality also in coming years. One possible improvement in this field is the use of methods and procedures of low energy and passive building in the reconstruction as well as the use of prefabrication. (en)
  • Rostoucí ceny energie spojené s rostoucími provozními výdaji vedou k zamyšlení nad energetickou náročností stávajících či nově postavených budov. Nelze ani očekávat, že lidé žijící v budovách postavených před desítkami let opustí svoje domovy a půjdou bydlet do nově postavených budov nízkoenergetického či pasivního standardu. Studie mezinárodní energetické agentury uveřejnila informace z provedených výpočtů týkajících se energetické náročnosti v sektoru budov. V rozvinutých zemích světa by se v roce 2050 podílely nové budovy pouze na 10 - 20 % celkové spotřeby energie v budovách, a to za předpokladu, že rekonstrukce stávajících budov, s cílem snížit jejich energetickou náročnost, bude pokračovat za současného tempa a kvality také v následujících letech. Jednou z možností zlepšení na tomto poli je využití metod a postupů nízkoenergetické a pasivní výstavby do rekonstrukcí např. i s využitím prefabrikace.
  • Rostoucí ceny energie spojené s rostoucími provozními výdaji vedou k zamyšlení nad energetickou náročností stávajících či nově postavených budov. Nelze ani očekávat, že lidé žijící v budovách postavených před desítkami let opustí svoje domovy a půjdou bydlet do nově postavených budov nízkoenergetického či pasivního standardu. Studie mezinárodní energetické agentury uveřejnila informace z provedených výpočtů týkajících se energetické náročnosti v sektoru budov. V rozvinutých zemích světa by se v roce 2050 podílely nové budovy pouze na 10 - 20 % celkové spotřeby energie v budovách, a to za předpokladu, že rekonstrukce stávajících budov, s cílem snížit jejich energetickou náročnost, bude pokračovat za současného tempa a kvality také v následujících letech. Jednou z možností zlepšení na tomto poli je využití metod a postupů nízkoenergetické a pasivní výstavby do rekonstrukcí např. i s využitím prefabrikace. (cs)
Title
  • The existing state of buildings vs. low energy and passive buildings (en)
  • Stávající stav budov vs. nízkoenergetické a pasivní budovy
  • Stávající stav budov vs. nízkoenergetické a pasivní budovy (cs)
skos:prefLabel
  • The existing state of buildings vs. low energy and passive buildings (en)
  • Stávající stav budov vs. nízkoenergetické a pasivní budovy
  • Stávající stav budov vs. nízkoenergetické a pasivní budovy (cs)
skos:notation
  • RIV/61503240:_____/06:#0000003!RIV11-MPO-61503240
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(2A-1TP1/119)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 501543
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/61503240:_____/06:#0000003
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • low energy; passive building; prefabrication retrofit; EPBD (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [96F4999E2994]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sopoliga, Petr
  • Vanický, Tomáš
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software