About: Poloprovozní jednotka pro současnou likvidaci NO/NO2/N2O pomocí Cu- a Fe-katalyzátorů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pilot unit for simultaneous elimination of NO/NO2/N2O making use of Fe-catalyst for catalytic decomposition of N2O and Cu-catalyst for selective catalytic reduction of NO and NO2 by ammonia. The pilot unit was installed at nitric acid plant KD7 – BC BorsodChem - MCHZ, Ostrava in 2009. The unit is composed of two sections with reactors with catalytic beds each of 80 l, a heat exchanger for electrical heating and a heat exchanger for cooling and mixer unit for ammonia dosing. The installation forms unit of 8.5 m high, which enables operation of two catalytic processes at independent temperatures and total flow of 100 -1000 m3/hod. The unit is equipped with advanced monitoring and control system. The control centre is a part of the unit. (en)
  • Poloprovozní jednotka pro likvidaci NO/NO2/N2O spočívající v odstranění N2O v přítomnosti NO rozkladem na Fe-katalyzátoru a následném odstranění NO/NO2 procesem NH3-SCR-NOx na Cu-katlyzátoru. Zařízení je instalované u jednotky výroby kyseliny dusičné KD7 – BC BorsodChem, MCHZ, Ostrava. Poloprovozní zařízení o výšce 8,5 m umožňuje vedení dvou katalytických procesů při rozdílných teplotách a průtoku nitrózních plynů 100-1000m3/hod. Zařízení je vybaveno instrumentací, která řídí průtoky médií, pracovní tlak plynu (návrhový tlak 9 bar), monitoruje tlakové ztráty na jednotlivých katalytických ložích, výstupní tlak a tlak vstupních médií, teploty všech médií a ve všech oblastech s vývojem a spotřebou tepla. NO, NO2 a NH3 jsou monitorovány v „on-line“ uspořádání pomocí UV analyzátoru Limas 12, N2O pomocí IR analyzátoru N2O a NO, NO2 jsou dále monitorovány pomocí chemiluminiscenčního analyzátoru NO/NO2 Horiba. Součástí zařízení je samostatný objekt řídícího pracoviště.
  • Poloprovozní jednotka pro likvidaci NO/NO2/N2O spočívající v odstranění N2O v přítomnosti NO rozkladem na Fe-katalyzátoru a následném odstranění NO/NO2 procesem NH3-SCR-NOx na Cu-katlyzátoru. Zařízení je instalované u jednotky výroby kyseliny dusičné KD7 – BC BorsodChem, MCHZ, Ostrava. Poloprovozní zařízení o výšce 8,5 m umožňuje vedení dvou katalytických procesů při rozdílných teplotách a průtoku nitrózních plynů 100-1000m3/hod. Zařízení je vybaveno instrumentací, která řídí průtoky médií, pracovní tlak plynu (návrhový tlak 9 bar), monitoruje tlakové ztráty na jednotlivých katalytických ložích, výstupní tlak a tlak vstupních médií, teploty všech médií a ve všech oblastech s vývojem a spotřebou tepla. NO, NO2 a NH3 jsou monitorovány v „on-line“ uspořádání pomocí UV analyzátoru Limas 12, N2O pomocí IR analyzátoru N2O a NO, NO2 jsou dále monitorovány pomocí chemiluminiscenčního analyzátoru NO/NO2 Horiba. Součástí zařízení je samostatný objekt řídícího pracoviště. (cs)
Title
  • Poloprovozní jednotka pro současnou likvidaci NO/NO2/N2O pomocí Cu- a Fe-katalyzátorů
  • Pilot unit for simultaneous abatement of NO/NO2/N2O using Cu and Fe- catalysts (en)
  • Poloprovozní jednotka pro současnou likvidaci NO/NO2/N2O pomocí Cu- a Fe-katalyzátorů (cs)
skos:prefLabel
  • Poloprovozní jednotka pro současnou likvidaci NO/NO2/N2O pomocí Cu- a Fe-katalyzátorů
  • Pilot unit for simultaneous abatement of NO/NO2/N2O using Cu and Fe- catalysts (en)
  • Poloprovozní jednotka pro současnou likvidaci NO/NO2/N2O pomocí Cu- a Fe-katalyzátorů (cs)
skos:notation
  • RIV/61388955:_____/09:00357784!RIV11-GA0-61388955
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GP203/08/P593), Z(AV0Z40400503)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zajištění konkurenceschopnosti na světových trzích v oblasti technologií pro odstraňování oxidů dusíku, zvýšení objemu výroby a exportu.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 334114
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/61388955:_____/09:00357784
http://linked.open...terniIdentifikace
  • R-1 (1B0280-SP-0410-001)
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • selective catalytic reduction of nitrogen oxides; catalytic decomposition of N2O; protection of environment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [0EE5DB379DFB]
http://linked.open.../licencniPoplatek
http://linked.open...okalizaceVysledku
  • BC BorsodChem - MCHZ, Ostrava, ČR
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Poloprovozní jednotka pro likvidaci NO/NO2/N2O spočívající v odstranění N2O v přítomnosti NO rozkladem na Fe-katalyzátoru a následném odstranění NO/NO2 procesem NH3-SCR-NOx na Cu-katlyzátoru. Zařízení je u jednotky výroby kyseliny dusičné KD7 MCHZ.
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sazama, Petr
  • Sobalík, Zdeněk
  • Wichterlová, Blanka
  • Kulhánek, J.
  • Maděra, J.
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software