About: Otevřené archívy. Prezentace mediálních umění a digitální archívy     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Projekt Otevřené archívy si klade za cíl představit výstavní a archívní iniciativy mapující současné umění, experimentální film a video, mediální umění a průmyslové dědictví - vše zejména s ohledem na výzkum zakladatelských osobností elektronického umění z tzv. Buffalského okruhu, zejména pak Woodyho Vašulku a Steiny Vašulkové. Na výstup navazuje rovněž výsledný text knihy, realizované v rámci grantu GAČR. Sám tento projekt byl dílčím segmentem grantu GAČR a byl určen též studentům uměleckých, humanitních a technických škol i nejširší veřejnosti, otevírá diskusi o technických a metodologických otázkách spojených s problematikou archivace a distribuce a chce stimulovat další výzkum v této oblasti. V současnosti dochází k vydávání DVD antologií mapujících různé oblasti uměleckého vývoje a zpřístupňujících archívy, využívané ke studiu a prezentaci uměleckých děl, které však mohou sloužit také jako místo spolupráce studentů, pedagogů, kurátorů, umělců či historiků.
  • Projekt Otevřené archívy si klade za cíl představit výstavní a archívní iniciativy mapující současné umění, experimentální film a video, mediální umění a průmyslové dědictví - vše zejména s ohledem na výzkum zakladatelských osobností elektronického umění z tzv. Buffalského okruhu, zejména pak Woodyho Vašulku a Steiny Vašulkové. Na výstup navazuje rovněž výsledný text knihy, realizované v rámci grantu GAČR. Sám tento projekt byl dílčím segmentem grantu GAČR a byl určen též studentům uměleckých, humanitních a technických škol i nejširší veřejnosti, otevírá diskusi o technických a metodologických otázkách spojených s problematikou archivace a distribuce a chce stimulovat další výzkum v této oblasti. V současnosti dochází k vydávání DVD antologií mapujících různé oblasti uměleckého vývoje a zpřístupňujících archívy, využívané ke studiu a prezentaci uměleckých děl, které však mohou sloužit také jako místo spolupráce studentů, pedagogů, kurátorů, umělců či historiků. (cs)
  • The Open Archives project is focused on exhibiting and archiving initiatives mapping, re-storing and interpreting contemporary and modern art, experimental film and video, media art and industrial heritage. It is addressed to art, humanities and technical schools´ students as well as to the wide public. The project hopes to trigger discussion concerning technical and methodological issues related to the archiving and distribution and aims to stimulate additional research in this field in the Czech Republic. Recently, various DVD anthologies have been published rediscovering various fields of culture and making so far unknown chapters from art history accessible to the public, as well as online audiovisual archives that are useful for the research and presentation. Furthermore, such archives can serve as a platform for students, teachers, curators, artists and historians to cooperate in further endeavors. (en)
Title
  • Otevřené archívy. Prezentace mediálních umění a digitální archívy
  • Otevřené archívy. Prezentace mediálních umění a digitální archívy (cs)
  • Open Archives. Media Art Presentation and Digital Archives (en)
skos:prefLabel
  • Otevřené archívy. Prezentace mediálních umění a digitální archívy
  • Otevřené archívy. Prezentace mediálních umění a digitální archívy (cs)
  • Open Archives. Media Art Presentation and Digital Archives (en)
skos:notation
  • RIV/61384984:_____/07:#0000380!RIV08-GA0-61384984
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA408/07/1654)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 440208
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/61384984:_____/07:#0000380
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • experimentální film, dokumentární film, videoart, experimental film, documentary film, video art (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [5AD1E6C1B292]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Fakulta elektrotechnická ČVUT
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/statKonaniAkce
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dolanová, Lenka
  • Janeček, Vít
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/ukonceniAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software