About: Radar-based pedestrian detection demo     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The pedestrian detection system consists of a sub-system taking care of signal processing and a personal computer visualizing detection results via display. Possibility of an inanimate objects (such as cars) detection or even a human detection using a microwave radar has been many times verified. The embedded subsystem uses a FPGA for radar analogue signal sampling and subsequently, on the basis of a frequency analysis, the major Doppler frequencies appropriate to speed of a moving human are extracted. The sophisticated algorithm then determines if the response was strong enough to consider the target as a human. A potential detection result is sent as a message to the master PC. After message reception, the personal computer shows information about detection in the GUI application on own display. (en)
  • Systém pro detekci chodců se skládá ze subsystému starajícího se o zpracování signálu a osobního počítače zobrazujícího výsledky detekce na displeji. Bylo již mnohokrát ověřeno, že za pomocí mikrovlnného radaru lze detekovat nejen neživé objekty, jako jsou například auta, ale taktéž živé bytosti jako jsou například chodci. Embedded subsystém se stará za pomoci FPGA o vzorkování dat z radaru a na základě frekvenční analýzy zjistí majoritní Dopplerovy frekvence úměrné rychlosti pohybujícího se člověka. Sofistikovaný algoritmus pak určí, zda byla odezva silná na tolik, aby se cíl dal považovat za člověka. Případně je odeslána zpráva o detekci nadřazenému PC. Osobní počítač po přijetí zprávy zobrazí zprávu o detekci na své displeji v úhledné demonstrační GUI aplikaci.
  • Systém pro detekci chodců se skládá ze subsystému starajícího se o zpracování signálu a osobního počítače zobrazujícího výsledky detekce na displeji. Bylo již mnohokrát ověřeno, že za pomocí mikrovlnného radaru lze detekovat nejen neživé objekty, jako jsou například auta, ale taktéž živé bytosti jako jsou například chodci. Embedded subsystém se stará za pomoci FPGA o vzorkování dat z radaru a na základě frekvenční analýzy zjistí majoritní Dopplerovy frekvence úměrné rychlosti pohybujícího se člověka. Sofistikovaný algoritmus pak určí, zda byla odezva silná na tolik, aby se cíl dal považovat za člověka. Případně je odeslána zpráva o detekci nadřazenému PC. Osobní počítač po přijetí zprávy zobrazí zprávu o detekci na své displeji v úhledné demonstrační GUI aplikaci. (cs)
Title
  • Radar-based pedestrian detection demo (en)
  • Radarový detektor chodců (demo)
  • Radarový detektor chodců (demo) (cs)
skos:prefLabel
  • Radar-based pedestrian detection demo (en)
  • Radarový detektor chodců (demo)
  • Radarový detektor chodců (demo) (cs)
skos:notation
  • RIV/60746220:_____/12:#0000058!RIV13-MSM-60746220
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(7H10015)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Zlevnění a usnadnění návrhu a výroby nových radar-based systémů sloužících pro v základu podobnou, avšak v jistých aspektech odlišnou aplikaci. Rozšíření produktového portfolia firmy. Zvyšení zisku.
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 163907
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60746220:_____/12:#0000058
http://linked.open...terniIdentifikace
  • RPDDEMO
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • radar; FPGA; ARM CPU; embedded system; signal processing; pedestrian detection; speed measurement (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FC543668583C]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Použitá embedded platforma je CAMEA AX32 osazená CPU modulem Toradex Colibri PXA320. Radarový modul byl použit K-MC1 od firmy RFbeam. Pro tworbu SW pro zpracování signálu bylo použito multiplatformního frameworku doplněného příslušným kódem v C++. Demonstrační GUI aplikace byla napsána v Qt a může běžet na libovolném moderním PC s ethernetem a zobrazovačem
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Maršík, Lukáš
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software