Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Within a pasta preparation test of the ICT Praha, pasta contaning hemp wholemeal and fine flour (from conventional or organic planting regime) in ranges from 5% to 20% were prepared. Pasta quality was evaluated in a raw, dryied and cooked stage, both by objective features (water absorption, swelling index) and by hedonic ones (taste, aroma). As an acceptable by consumers' and nutritionally enriched (higher protein and dietary fibre contents) were assessed the samples with proportion of hemp wholemeal from dehulled seed up to 20%. Such pasta presents a product of a pleasant aroma, typical gold-yellowish colour and satisfying firmness after cooking. (en)
- V rámci těstárenského pokusu VŠCHT Praha byly vyrobeny těstoviny s 5-20% podílem celozrnné a hladké konopné mouky (z konvenčního nebo ekologického režimu pěstování). Těstoviny byly hodnoceny senzoricky v syrovém, sušeném a vařeném stavu jak objektivně (vaznost, bobtnavost), tak hedonicky (chuť, vůně). Jako spotřebitelsky standardní a nutričně obohacené (zvýšený obsah bílkovin a vlákniny potravy) lze považovat vzorky s podílem do 20 % celozrnné mouky z loupaného semene. Měly příjemné aroma, typickou plnou zlatožlutou barvu a po uvaření si zachovaly uspokojivou celistvost.
- V rámci těstárenského pokusu VŠCHT Praha byly vyrobeny těstoviny s 5-20% podílem celozrnné a hladké konopné mouky (z konvenčního nebo ekologického režimu pěstování). Těstoviny byly hodnoceny senzoricky v syrovém, sušeném a vařeném stavu jak objektivně (vaznost, bobtnavost), tak hedonicky (chuť, vůně). Jako spotřebitelsky standardní a nutričně obohacené (zvýšený obsah bílkovin a vlákniny potravy) lze považovat vzorky s podílem do 20 % celozrnné mouky z loupaného semene. Měly příjemné aroma, typickou plnou zlatožlutou barvu a po uvaření si zachovaly uspokojivou celistvost. (cs)
|
Title
| - Pasta with hemp products addition (en)
- Těstoviny s přídavkem konopných produktů
- Těstoviny s přídavkem konopných produktů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Pasta with hemp products addition (en)
- Těstoviny s přídavkem konopných produktů
- Těstoviny s přídavkem konopných produktů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22810/12:43894633!RIV13-MZE-22810___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22810/12:43894633
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensorial profile; dietary fibre; protein content; hemp flour; Fortified pasta (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |