About: Pasta with hemp products addition     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Within a pasta preparation test of the ICT Praha, pasta contaning hemp wholemeal and fine flour (from conventional or organic planting regime) in ranges from 5% to 20% were prepared. Pasta quality was evaluated in a raw, dryied and cooked stage, both by objective features (water absorption, swelling index) and by hedonic ones (taste, aroma). As an acceptable by consumers' and nutritionally enriched (higher protein and dietary fibre contents) were assessed the samples with proportion of hemp wholemeal from dehulled seed up to 20%. Such pasta presents a product of a pleasant aroma, typical gold-yellowish colour and satisfying firmness after cooking. (en)
  • V rámci těstárenského pokusu VŠCHT Praha byly vyrobeny těstoviny s 5-20% podílem celozrnné a hladké konopné mouky (z konvenčního nebo ekologického režimu pěstování). Těstoviny byly hodnoceny senzoricky v syrovém, sušeném a vařeném stavu jak objektivně (vaznost, bobtnavost), tak hedonicky (chuť, vůně). Jako spotřebitelsky standardní a nutričně obohacené (zvýšený obsah bílkovin a vlákniny potravy) lze považovat vzorky s podílem do 20 % celozrnné mouky z loupaného semene. Měly příjemné aroma, typickou plnou zlatožlutou barvu a po uvaření si zachovaly uspokojivou celistvost.
  • V rámci těstárenského pokusu VŠCHT Praha byly vyrobeny těstoviny s 5-20% podílem celozrnné a hladké konopné mouky (z konvenčního nebo ekologického režimu pěstování). Těstoviny byly hodnoceny senzoricky v syrovém, sušeném a vařeném stavu jak objektivně (vaznost, bobtnavost), tak hedonicky (chuť, vůně). Jako spotřebitelsky standardní a nutričně obohacené (zvýšený obsah bílkovin a vlákniny potravy) lze považovat vzorky s podílem do 20 % celozrnné mouky z loupaného semene. Měly příjemné aroma, typickou plnou zlatožlutou barvu a po uvaření si zachovaly uspokojivou celistvost. (cs)
Title
  • Pasta with hemp products addition (en)
  • Těstoviny s přídavkem konopných produktů
  • Těstoviny s přídavkem konopných produktů (cs)
skos:prefLabel
  • Pasta with hemp products addition (en)
  • Těstoviny s přídavkem konopných produktů
  • Těstoviny s přídavkem konopných produktů (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22810/12:43894633!RIV13-MZE-22810___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • duben
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 174107
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22810/12:43894633
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensorial profile; dietary fibre; protein content; hemp flour; Fortified pasta (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [91F02C6674D4]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 4
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22810
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software