About: Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolu­práce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobu a distri­buci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosa­žení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optima­lizaci struktury dodavatelského systému. Jsou disku­továny základní principy pro kooperace mezi jednotli­vými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí sta­ti je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spolupráce není výra
  • Hlavním cílem tohoto příspěvku je upozornit čtenáře na základní problémy při uplatňování zásad spolu­práce při výrobě a distribuci potravin na trh. Nejprve jsou popsáni účastníci potravinových řetězců ve svém ekonomickém prostředí a jejich vliv na výrobu a distri­buci potravin. Dále je charakterizován moderní přístup ke koncepci dodavatelských systémů, jeho zásady, metodologie a ekonomické dopady. Autoři vymezují budování dodavatelského systému na dva kroky. Na základě potřeb konečného zákazníka jsou popisovány všechny aktivity, které musí být realizovány pro dosa­žení konkurenceschopných služeb a teprve potom ve druhém kroku se vyberou vhodné metody pro optima­lizaci struktury dodavatelského systému. Jsou disku­továny základní principy pro kooperace mezi jednotli­vými subjekty dodavatelských systémů v podmínkách ČR a je zdůrazněna nezbytnost spolupráce, důvěry partnerů a oboustranné informovanosti. Součástí sta­ti je i popis moderní metodiky implementace principů spolupráce CPFR. Spolupráce není výra (cs)
  • The main goal of this contribution is to draw to readers the basic problems of collaboration principles implementation in food products supply chain. At the beginning of the contribution are described chains in the economic environment and their influence in food products production and distribution. The modern approach of CPFR system, its principles, methodology and economic effects are presented. Authors determine supply system creation based on two steps:On the basis of finite customers needs determine all activities, which must be performed for the competitive services level ensuring and only then in the second step to look for with usage of appropriate methods design optimal supply chain structure. Basic principles of the successful collaborative principles in CR conditions are discussed and necessity of collaboration, partners confidence and mutual information transfer is emphasized. Collaboration it is not declaration of weakness but it is the important advantage! (en)
Title
  • Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize
  • Influence of competitive environment on food supply chains management (en)
  • Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize
  • Influence of competitive environment on food supply chains management (en)
  • Vliv změn konkurenčního prostředí a řízení materiálových toků v dodavatelských systémech potravinářských výrobků ? současnost a vize (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22340/10:00023484!RIV11-MSM-22340___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6046137306)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296499
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22340/10:00023484
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • supply system; collaboration; CPFR; food industry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9A24780F8F51]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Výživa a potraviny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 65
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gros, Ivan
  • Grosová, Stanislava
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1211-846X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22340
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 46 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software