About: Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V rámci projektu bylo sledováno šest vzorků trvanlivého salámu povrchově ošetřených pomocí tří různých aditiv a kontaminovaných plísněmi Penicillium cammemberti. U vzorků byla po dobu 25 dní opakovaně zjišťována plocha plísní na povrchu pomocí dvou metod obrazové analýzy. První metoda byla založena na snímání 4 fotografií povrchu salámu pomocí digitálního fotoaparátu a získané obrazy byly analyzovány pomocí programu pro obrazovou analýzu LUCIA 3.52b (Laboratory Imaging ČR). Tato metoda se osvědčila pro jednorázové analýzy, neboť nevyžaduje programování, opakované měření je ovšem zdlouhavé. Druhá metoda využívala sejmutí celého povrchu salámu pomocí videokamery, rozstříhání záznamu na jednotlivé snímky a jejich vyhodnocení pomocí virtuálního měřicího přístroje, který byl naprogramován v prostředí LabVIEW ve spolupráci s programem IMAQ Vision Builder (National Instruments). Tento program je schopen automaticky vyhodnotit plochu plísní na všech snímcích salámů. Naměřená data zobrazí do grafu a uspořádá d
  • V rámci projektu bylo sledováno šest vzorků trvanlivého salámu povrchově ošetřených pomocí tří různých aditiv a kontaminovaných plísněmi Penicillium cammemberti. U vzorků byla po dobu 25 dní opakovaně zjišťována plocha plísní na povrchu pomocí dvou metod obrazové analýzy. První metoda byla založena na snímání 4 fotografií povrchu salámu pomocí digitálního fotoaparátu a získané obrazy byly analyzovány pomocí programu pro obrazovou analýzu LUCIA 3.52b (Laboratory Imaging ČR). Tato metoda se osvědčila pro jednorázové analýzy, neboť nevyžaduje programování, opakované měření je ovšem zdlouhavé. Druhá metoda využívala sejmutí celého povrchu salámu pomocí videokamery, rozstříhání záznamu na jednotlivé snímky a jejich vyhodnocení pomocí virtuálního měřicího přístroje, který byl naprogramován v prostředí LabVIEW ve spolupráci s programem IMAQ Vision Builder (National Instruments). Tento program je schopen automaticky vyhodnotit plochu plísní na všech snímcích salámů. Naměřená data zobrazí do grafu a uspořádá d (cs)
  • Within this work were investigated six samples of dry-sausage treated by three different additives and contaminated by mould Penicillium cammamberti. At the surface of samples were 25 days repeatedly analysed the mould area using two different methods of image analysis. First method was based on image acquisition by digital camera and image analyse of this images by image analysis software LUCIA 3.52b (Laboratory Imaging). This method is applicable for simple analysis, because it does not require programming, but repetitionary measurements are time consuming. The second method for image analysis used videoclip acquisition by video camera, cutting videoclip into separate images and their evaluation by virtual instrument, which was programmed in LabVIEW and IMAQ Vision Buider (National Instruments). This virtual instrument is able to automatic evaluate the mould area around the sausage. The measured data was displayed in the graph, ordered into the table and saved into the file, which describes mould gr (en)
Title
  • Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů
  • Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů (cs)
  • Affection of mould's growth on the surface of salami (en)
skos:prefLabel
  • Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů
  • Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů (cs)
  • Affection of mould's growth on the surface of salami (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22340/06:00016837!RIV07-MSM-22340___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 385-388
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046137306)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 491294
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22340/06:00016837
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Image analysis; Penicillium cammembeti; salami (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7647C52222FC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr,29-31.5.2006
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pipek, Petr
  • Husáková, Anna
  • Smékal, Oldřich
  • Lojková, A.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VÚPP
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22340
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software