Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V rámci projektu bylo sledováno šest vzorků trvanlivého salámu povrchově ošetřených pomocí tří různých aditiv a kontaminovaných plísněmi Penicillium cammemberti. U vzorků byla po dobu 25 dní opakovaně zjišťována plocha plísní na povrchu pomocí dvou metod obrazové analýzy. První metoda byla založena na snímání 4 fotografií povrchu salámu pomocí digitálního fotoaparátu a získané obrazy byly analyzovány pomocí programu pro obrazovou analýzu LUCIA 3.52b (Laboratory Imaging ČR). Tato metoda se osvědčila pro jednorázové analýzy, neboť nevyžaduje programování, opakované měření je ovšem zdlouhavé. Druhá metoda využívala sejmutí celého povrchu salámu pomocí videokamery, rozstříhání záznamu na jednotlivé snímky a jejich vyhodnocení pomocí virtuálního měřicího přístroje, který byl naprogramován v prostředí LabVIEW ve spolupráci s programem IMAQ Vision Builder (National Instruments). Tento program je schopen automaticky vyhodnotit plochu plísní na všech snímcích salámů. Naměřená data zobrazí do grafu a uspořádá d
- V rámci projektu bylo sledováno šest vzorků trvanlivého salámu povrchově ošetřených pomocí tří různých aditiv a kontaminovaných plísněmi Penicillium cammemberti. U vzorků byla po dobu 25 dní opakovaně zjišťována plocha plísní na povrchu pomocí dvou metod obrazové analýzy. První metoda byla založena na snímání 4 fotografií povrchu salámu pomocí digitálního fotoaparátu a získané obrazy byly analyzovány pomocí programu pro obrazovou analýzu LUCIA 3.52b (Laboratory Imaging ČR). Tato metoda se osvědčila pro jednorázové analýzy, neboť nevyžaduje programování, opakované měření je ovšem zdlouhavé. Druhá metoda využívala sejmutí celého povrchu salámu pomocí videokamery, rozstříhání záznamu na jednotlivé snímky a jejich vyhodnocení pomocí virtuálního měřicího přístroje, který byl naprogramován v prostředí LabVIEW ve spolupráci s programem IMAQ Vision Builder (National Instruments). Tento program je schopen automaticky vyhodnotit plochu plísní na všech snímcích salámů. Naměřená data zobrazí do grafu a uspořádá d (cs)
- Within this work were investigated six samples of dry-sausage treated by three different additives and contaminated by mould Penicillium cammamberti. At the surface of samples were 25 days repeatedly analysed the mould area using two different methods of image analysis. First method was based on image acquisition by digital camera and image analyse of this images by image analysis software LUCIA 3.52b (Laboratory Imaging). This method is applicable for simple analysis, because it does not require programming, but repetitionary measurements are time consuming. The second method for image analysis used videoclip acquisition by video camera, cutting videoclip into separate images and their evaluation by virtual instrument, which was programmed in LabVIEW and IMAQ Vision Buider (National Instruments). This virtual instrument is able to automatic evaluate the mould area around the sausage. The measured data was displayed in the graph, ordered into the table and saved into the file, which describes mould gr (en)
|
Title
| - Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů
- Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů (cs)
- Affection of mould's growth on the surface of salami (en)
|
skos:prefLabel
| - Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů
- Ovlivnění růstu plísní na povrchu trvanlivých salámů (cs)
- Affection of mould's growth on the surface of salami (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22340/06:00016837!RIV07-MSM-22340___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22340/06:00016837
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Image analysis; Penicillium cammembeti; salami (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXVII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin,Skalský Dvůr,29-31.5.2006
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pipek, Petr
- Husáková, Anna
- Smékal, Oldřich
- Lojková, A.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |