About: Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Crystallization of saccharose from technical solutions taking place in discontinuous part of sugar factory (boiling house) is final stage of sugar production. The control of this relatively technologically complicated process, which is routinely providedby computer system with programmable logical automats and superior computers, grapples with series of problems. From among key ones that affect fundamentally equable boiling house working, quality of intermediate products and products and so effectivene ss of process of production the setting up in discontinuous vacuum pan. It is necessary to use more complex algorithms because this problem cannot be solved by classic or logical control methods. Thus the paper is dedicated to data planning and possible design of corresponding control parameters for two solutions intended for boiling up seeds by means of production expert system. (en)
  • Sváření cukrovin (tj. proces krystalizace cukru) v cukrovaru je technologicky poměrně komplikovaný postup s několika recykly. Řízení cukrovarské varny se proto potýká s celou řadou menších či větších problémů. Mezi klíčové, které zásadně ovlivňují chod varny jako celku, kvalitu vyráběných meziproduktů a produktů a efektivnost výrobního procesu, patří mj. problém nastavování hodnot řídicích parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů v zrniči. Protože se metodami klasické regulace či logického řízení uvedená komplikace řešit nedá, je třeba použít složitějších algoritmů. Příspěvek je proto věnován přípravě podkladů a možnému postupu návrhu příslušných řídících parametrů pro dva navářecí roztoky pomocí produkčního expertního systému.
Title
  • Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému
  • Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému (cs)
  • Setting up automatic boiling of massecuite parameters by means of expert system in phase 'boiling up seeds' (en)
skos:prefLabel
  • Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému
  • Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému (cs)
  • Setting up automatic boiling of massecuite parameters by means of expert system in phase 'boiling up seeds' (en)
skos:notation
  • RIV/60461373:22340/01:00003844!RIV/2004/MSM/223404/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • V3.22-1;V3.22-7
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 223400007)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 688223
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22340/01:00003844
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • expert system; expert control; boiling of massecuite; sugar factory (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [4F605C1007E2]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Srní, Šumava
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Neuveden
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek 48. konference CHISA 2001
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kmínek, Miloš
  • Nachtigalová, Iva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Ing. Jan Novosad, Procesní inženýrství
https://schema.org/isbn
  • 80-86059-32-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22340
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 77 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software