Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Crystallization of saccharose from technical solutions taking place in discontinuous part of sugar factory (boiling house) is final stage of sugar production. The control of this relatively technologically complicated process, which is routinely providedby computer system with programmable logical automats and superior computers, grapples with series of problems. From among key ones that affect fundamentally equable boiling house working, quality of intermediate products and products and so effectivene ss of process of production the setting up in discontinuous vacuum pan. It is necessary to use more complex algorithms because this problem cannot be solved by classic or logical control methods. Thus the paper is dedicated to data planning and possible design of corresponding control parameters for two solutions intended for boiling up seeds by means of production expert system. (en)
- Sváření cukrovin (tj. proces krystalizace cukru) v cukrovaru je technologicky poměrně komplikovaný postup s několika recykly. Řízení cukrovarské varny se proto potýká s celou řadou menších či větších problémů. Mezi klíčové, které zásadně ovlivňují chod varny jako celku, kvalitu vyráběných meziproduktů a produktů a efektivnost výrobního procesu, patří mj. problém nastavování hodnot řídicích parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů v zrniči. Protože se metodami klasické regulace či logického řízení uvedená komplikace řešit nedá, je třeba použít složitějších algoritmů. Příspěvek je proto věnován přípravě podkladů a možnému postupu návrhu příslušných řídících parametrů pro dva navářecí roztoky pomocí produkčního expertního systému.
|
Title
| - Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému
- Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému (cs)
- Setting up automatic boiling of massecuite parameters by means of expert system in phase 'boiling up seeds' (en)
|
skos:prefLabel
| - Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému
- Nastavování parametrů automatického vaření cukrovin ve fázi naváření krystalů pomocí expertního systému (cs)
- Setting up automatic boiling of massecuite parameters by means of expert system in phase 'boiling up seeds' (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22340/01:00003844!RIV/2004/MSM/223404/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22340/01:00003844
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - expert system; expert control; boiling of massecuite; sugar factory (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek 48. konference CHISA 2001
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kmínek, Miloš
- Nachtigalová, Iva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Ing. Jan Novosad, Procesní inženýrství
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |