About: Sensory and nutrition profile of pasta on base of composite flour wheat/barely/hemp     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • During laboratory manufacturing of pasta, variants containing 30 or 50% of barley flour were prepared in combination with 5 or 10% of 4 different forms of hemp (wholemeal and fine flour). Water absorption and swelling index of barley-hemp pasta have a relation to recipe used; determined values were comparable with barley one. Colour tint and aroma of barley pasta could be considered as acceptable for consumers. After cooking, pasta taste was described as standard (without noticeable barley or hemp by-taste). Nutrition profile of wheat-barley-hemp pasta was evaluated in terms of protein, resistant starch, beta-glucans and dietary fibre contents, whereas a extent of their presence significantly depends on barley flour rate in recipe. (en)
  • Při laboratorní výrobě těstovin s ječmenem byly ověřeny varianty s obsahem 30 a 50 % hladké mouky a přídavky 4 odlišných forem konopní (celozrnné a hladké) v množstvích 5 nebo 10 % Vaznost a bobtnavost ječných těstovin s konopím souvisí s recepturou a hodnoty byly srovnatelné s ječným druhem. Barevný odstín a vůni ječných těstovin lze hodnotit jako spotřebitelsky přijatelné. Chuť uvařených těstovin byl popsán jako senzoricky standardní (bez výrazné ječné nebo konopné příchuti). Nutriční profil pšenično-ječno-konopných těstovin lze popsat obsahem bílkovin, resistentního škrobu, beta-glukanů a vlákniny, přičemž jejich zastoupení průkazně ovlivňuje podíl ječné mouky v receptuře.
  • Při laboratorní výrobě těstovin s ječmenem byly ověřeny varianty s obsahem 30 a 50 % hladké mouky a přídavky 4 odlišných forem konopní (celozrnné a hladké) v množstvích 5 nebo 10 % Vaznost a bobtnavost ječných těstovin s konopím souvisí s recepturou a hodnoty byly srovnatelné s ječným druhem. Barevný odstín a vůni ječných těstovin lze hodnotit jako spotřebitelsky přijatelné. Chuť uvařených těstovin byl popsán jako senzoricky standardní (bez výrazné ječné nebo konopné příchuti). Nutriční profil pšenično-ječno-konopných těstovin lze popsat obsahem bílkovin, resistentního škrobu, beta-glukanů a vlákniny, přičemž jejich zastoupení průkazně ovlivňuje podíl ječné mouky v receptuře. (cs)
Title
  • Sensory and nutrition profile of pasta on base of composite flour wheat/barely/hemp (en)
  • Senzorický a nutriční profil těstovin na bázi kompozitní mouky pšenice/ječmen/konopí
  • Senzorický a nutriční profil těstovin na bázi kompozitní mouky pšenice/ječmen/konopí (cs)
skos:prefLabel
  • Sensory and nutrition profile of pasta on base of composite flour wheat/barely/hemp (en)
  • Senzorický a nutriční profil těstovin na bázi kompozitní mouky pšenice/ječmen/konopí
  • Senzorický a nutriční profil těstovin na bázi kompozitní mouky pšenice/ječmen/konopí (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43899331!RIV15-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 44497
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43899331
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • nutritional profile; hemp; barley flour; pasta (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [17BA5F620570]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník konference XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
  • Heroudková, Kristýna
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-903-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software