About: The development of gluten-free cereal snacks     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Celiakie je chronické autoimunitní onemocnění sliznice tenkého střeva vyvolané požíváním lepku, konkrétně části obsahující zásobní protein gliadin. V současnosti je jediná známá léčba správné dodržování bezlepkové diety. Na trhu proto vznikla celá řada bezlepkových výrobků, přesto sortiment není dostačující, konzumenti se často musí rozhodovat mezi kvalitou a vysokou cenou nebo mezi nižší cenou, ale i nízkou kvalitou. Tato práce se tedy zabývala technologickým vývojem nových bezlepkových výrobků, a to slaných krekrů a tyčinek. U bezlepkového těsta je obecně problém s jeho tažností, těsto bývá velmi krátké. Hledala jsem proto ideální kombinaci mouk, tuku, zahušťovadel a dalších látek, aby se vlastnosti těsta a příprava bezlepkových výrobků optimalizovala. Po prvotní analýze surovin použitých pro bezlepkovou výrobu následoval vývoj receptury a senzorické hodnocení výrobků.
  • Celiakie je chronické autoimunitní onemocnění sliznice tenkého střeva vyvolané požíváním lepku, konkrétně části obsahující zásobní protein gliadin. V současnosti je jediná známá léčba správné dodržování bezlepkové diety. Na trhu proto vznikla celá řada bezlepkových výrobků, přesto sortiment není dostačující, konzumenti se často musí rozhodovat mezi kvalitou a vysokou cenou nebo mezi nižší cenou, ale i nízkou kvalitou. Tato práce se tedy zabývala technologickým vývojem nových bezlepkových výrobků, a to slaných krekrů a tyčinek. U bezlepkového těsta je obecně problém s jeho tažností, těsto bývá velmi krátké. Hledala jsem proto ideální kombinaci mouk, tuku, zahušťovadel a dalších látek, aby se vlastnosti těsta a příprava bezlepkových výrobků optimalizovala. Po prvotní analýze surovin použitých pro bezlepkovou výrobu následoval vývoj receptury a senzorické hodnocení výrobků. (cs)
  • Celiac disease is a chronic autoimmune illness of small intestine's mucous membrane, which is caused by consuming of gluten, specifically a part of gluten which contains storage protein gliadin. The more we know about celiac disease the better we can diagnose patients affected by this illness. Currently, there is the only one known cure for it, which is right observance of gluten-free diet. Lots of gluten-free products have filled the market, nevertheless the range of products is not sufficient, the patients often have to decide between high products quality with high price or low price with low products quality. This work is concerned of a technological development of new gluten-free products - salty crackers and sticks. There is a problem in general with gluten-free pastry, pastry is usually very short. Therefore we were looking for the ideal combination of flours, fats, thickeners and other substances to optimize properties of pastry and preparation of final products. After initial analyses of ingredients used for gluten-free producing followed technological development of recipe and products sensory analysis. (en)
Title
  • The development of gluten-free cereal snacks (en)
  • Vývoj bezlepkových snack výrobků.
  • Vývoj bezlepkových snack výrobků. (cs)
skos:prefLabel
  • The development of gluten-free cereal snacks (en)
  • Vývoj bezlepkových snack výrobků.
  • Vývoj bezlepkových snack výrobků. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43899296!RIV15-MSM-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • srpen
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 55282
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43899296
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • gluten-free snack products; hydrocolloids; gluten-free cereal products; celiac disease (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [EE61E6716A88]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Pekař a cukrář
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 8
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Sluková, Marcela
  • Roučová, A.
  • Venzhöferová, Magda
issn
  • 1213-2403
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software