Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pro dlouhodobé uskladnění v řízených podmínkách (teplota, RH) bylo vybráno 20 odrůd ze souboru CIMMYT a 13 odrůd z ŠS Selgen (ročník sklizně 2004). Po 10 letech skladování byl podle platných ČSN norem stanoven obsah bílkovin, mokrého lepku a číslo poklesu šrotu. Nově byly také provedeny SDS a SRC zkoušky pro popis aktuální technologické jakosti. Porovnáním výsledků byly potvrzeny změny charakteristik bílkovinné i škrobové složky v závislosti na odrůdě. Průkazné zvýšení bylo zjištěno pro hodnoty čísla poklesu.
- Pro dlouhodobé uskladnění v řízených podmínkách (teplota, RH) bylo vybráno 20 odrůd ze souboru CIMMYT a 13 odrůd z ŠS Selgen (ročník sklizně 2004). Po 10 letech skladování byl podle platných ČSN norem stanoven obsah bílkovin, mokrého lepku a číslo poklesu šrotu. Nově byly také provedeny SDS a SRC zkoušky pro popis aktuální technologické jakosti. Porovnáním výsledků byly potvrzeny změny charakteristik bílkovinné i škrobové složky v závislosti na odrůdě. Průkazné zvýšení bylo zjištěno pro hodnoty čísla poklesu. (cs)
- For long storage at defined conditions (temperature, RH), 20 varieties from the CIMMYT set and 13 from the ŠS Selgen one (harvest year 2004) were selected. After 10 year of storage, protein and wet gluten content as well as Falling number of groat were evaluated following the valid ČSN norms. Newly also SDS and SRC proofs were carried out to describe an actual technological quality. Confronting gained results, modification of both protein and starch characteristics was verified in extent dependent on wheat variety. A significant increase was evaluated for Falling number values. (en)
|
Title
| - Long storage of selected wheat varieties (en)
- Dlouhodobé skladování vybraných odrůd potravinářské pšenice
- Dlouhodobé skladování vybraných odrůd potravinářské pšenice (cs)
|
skos:prefLabel
| - Long storage of selected wheat varieties (en)
- Dlouhodobé skladování vybraných odrůd potravinářské pšenice
- Dlouhodobé skladování vybraných odrůd potravinářské pšenice (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43899295!RIV15-MSM-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43899295
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Falling number; wet gluten; proteins; long storage; wheat varieties (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Celostátní přehlídky sýrů 2014 - Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Hrušková, Marie
- Švec, Ivan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |