About: Composite blends based on wheat flour - bread     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Přídavky mouk z amarantu, quinoi a tef do pšeničné (10-30 %) ovlivnila jak makroskopické, tak mikroskopické znaky laboratorně připraveného pečiva. Podle měrných objemů, tvaru a senzorických profilů pečiva stejně jako podle míry penetrace střídy, vliv netradičních plodin se prokázal ve smyslu snížení technologické a spotřebitelské kvality (zejména výrazným nárůstem tuhosti střídy). Podle typu modifikace receptury došlo k zjemnění střídy. Nezávisle na druhu plodiny a výši přídavku však póry tvořily asi 60% plochy řezu pečivem.
  • Přídavky mouk z amarantu, quinoi a tef do pšeničné (10-30 %) ovlivnila jak makroskopické, tak mikroskopické znaky laboratorně připraveného pečiva. Podle měrných objemů, tvaru a senzorických profilů pečiva stejně jako podle míry penetrace střídy, vliv netradičních plodin se prokázal ve smyslu snížení technologické a spotřebitelské kvality (zejména výrazným nárůstem tuhosti střídy). Podle typu modifikace receptury došlo k zjemnění střídy. Nezávisle na druhu plodiny a výši přídavku však póry tvořily asi 60% plochy řezu pečivem. (cs)
  • Additions of amaranth, quinoa and teff into wheat flour (10 - 30%) affected both macroscopic and microscopic characteristic of bread prepared in a laboratory scale. According to specific volume, bread shape and bread sensorial profile as well as crumb penetration rate, effect of incorporated crop type prevailed; in all three tested groups, increasing amount of non-traditional crop lead to both technological and consumer's quality worsening (especially significant crumb firmness increase). Correspondingly to bread modification, texture got gradually fine-grained. Reversely, pores represented approximately 60% of slice area independently on crop type as well as on addition levels. (en)
Title
  • Composite blends based on wheat flour - bread (en)
  • Kompozitní směsi na bázi pšeničné mouky - pečivo
  • Kompozitní směsi na bázi pšeničné mouky - pečivo (cs)
skos:prefLabel
  • Composite blends based on wheat flour - bread (en)
  • Kompozitní směsi na bázi pšeničné mouky - pečivo
  • Kompozitní směsi na bázi pšeničné mouky - pečivo (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43899291!RIV15-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 24691
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43899291
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • image analysis; sensorial profile; crumb penetration; specific bread volume; non-traditional crop (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [FB99EA2062AD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník konference Ingrovy dny 2014
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrušková, Marie
  • Švec, Ivan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-944-5
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software