About: Application of metabolomics for soy quality evaluation     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Soya (Glycine max (L.) is the most widely genetically modified crops. Genetically modified (GM) or transgenic soybean is estimated share of world production of about 65 percent soy. Soybeans contain large amounts of biologically active substances. Glyceollins show positive effects on human health. To these belongs especially the ability to inhibit cancer cell growth, associated with their antiestrogenic activity, as well as influence on blood glucose and on the contraction of blood vessels. (en)
  • Sója luštinatá (Glycine max (L.) patří mezi nejrozšířenější geneticky modifikované zemědělské plodiny. Geneticky modifikovaná (GM) neboli transgenní sója se podle odhadů podílí na světové produkci sóji asi 65 procenty. Sójové boby obsahují velké množství biologicky aktivních látek. Glyceolliny vykazují pozitivní účinky na lidské zdraví. K těm řadíme především schopnost inhibice růstu rakovinových buněk, spojenou s jejich antiestrogenní aktivitou; dále také vliv na hladinu glukózy v krvi a na kontrakci cév
  • Sója luštinatá (Glycine max (L.) patří mezi nejrozšířenější geneticky modifikované zemědělské plodiny. Geneticky modifikovaná (GM) neboli transgenní sója se podle odhadů podílí na světové produkci sóji asi 65 procenty. Sójové boby obsahují velké množství biologicky aktivních látek. Glyceolliny vykazují pozitivní účinky na lidské zdraví. K těm řadíme především schopnost inhibice růstu rakovinových buněk, spojenou s jejich antiestrogenní aktivitou; dále také vliv na hladinu glukózy v krvi a na kontrakci cév (cs)
Title
  • Application of metabolomics for soy quality evaluation (en)
  • Využití metabolomiky pro hodnocení kvality sóji
  • Využití metabolomiky pro hodnocení kvality sóji (cs)
skos:prefLabel
  • Application of metabolomics for soy quality evaluation (en)
  • Využití metabolomiky pro hodnocení kvality sóji
  • Využití metabolomiky pro hodnocení kvality sóji (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43898006!RIV15-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101B267), P(QI111B053), S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 55054
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43898006
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • glyceollins; biologically active compounds; GMO; metabolomics; soya (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [24D9EC469CEE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Skalský Dvůr
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XLIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hajšlová, Jana
  • Hrbek, Vojtěch
  • Schulzová, Věra
  • Chmelařová, Hana
  • Škopíková, Michaela
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-86909-09-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software