About: The influence of the emulsion encapsulation of L. casei Lafti L-26 cells into milk protein matrix on thein viability in different conditions     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Influence of encapsulation of Lactobacillus casei Lafti L-26 cells on their viability in fresh cheese stored in brine solution and in the conditions simulating those in gastrointestinal tract compared with free cells was studied in this work. The encapsulation did not have effect on the stability of cells during long-term storage in cheese but significantly increased the viability of cells at low pH (pH 2). The encapsulation also positively influenced the viability of cells during termization heating at 65 °C. No effect of encapsulation was found when the metabolic activity of free and encapsulated cells was compared. (en)
  • V práci byl sledován vliv enkapsulace buněk Lactobacillus casei Lafti L-26 na jejich životaschopnost v čerstvém sýru skladovaném v solném nálevu a v podmínkách simulující trávicí trakt. Enkapsulace neměla vliv na stabilitu buněk během dlouhodobého skladování v sýru, ale významně zvýšila životaschopnost při nízkém pH (pH 2). Enkapsulace také pozitivně ovlivnila životaschopnost buněk během termizačního záhřevu při 65 °C. Nebyl pozorován žádný efekt enkapsulace při porovnání metabolické aktivity volných a enkapsulovaných buněk.
  • V práci byl sledován vliv enkapsulace buněk Lactobacillus casei Lafti L-26 na jejich životaschopnost v čerstvém sýru skladovaném v solném nálevu a v podmínkách simulující trávicí trakt. Enkapsulace neměla vliv na stabilitu buněk během dlouhodobého skladování v sýru, ale významně zvýšila životaschopnost při nízkém pH (pH 2). Enkapsulace také pozitivně ovlivnila životaschopnost buněk během termizačního záhřevu při 65 °C. Nebyl pozorován žádný efekt enkapsulace při porovnání metabolické aktivity volných a enkapsulovaných buněk. (cs)
Title
  • The influence of the emulsion encapsulation of L. casei Lafti L-26 cells into milk protein matrix on thein viability in different conditions (en)
  • Vliv emulzní enkapsulace buněk L. casei Lafti L-26 do mléčné bílkovinné matrice na jejich životaschopnost v různých podmínkách.
  • Vliv emulzní enkapsulace buněk L. casei Lafti L-26 do mléčné bílkovinné matrice na jejich životaschopnost v různých podmínkách. (cs)
skos:prefLabel
  • The influence of the emulsion encapsulation of L. casei Lafti L-26 cells into milk protein matrix on thein viability in different conditions (en)
  • Vliv emulzní enkapsulace buněk L. casei Lafti L-26 do mléčné bílkovinné matrice na jejich životaschopnost v různých podmínkách.
  • Vliv emulzní enkapsulace buněk L. casei Lafti L-26 do mléčné bílkovinné matrice na jejich životaschopnost v různých podmínkách. (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43897566!RIV15-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 53657
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43897566
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • L. casei, encapsulation,brine cheese, metabolic aktivity, termostability (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [71B2EAF2DADC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Celostátní přehlídky sýrů 2014 - Výsledky přehlídek a sborník příspěvků konference Mléko a sýry
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Horáčková, Šárka
  • Plocková, Milada
  • Sedláčková, Pavla
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7080-909-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software