Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In this work basic information concerning occurrence, morphology and phenotypic properties of microorganisms belonging to L. casei group (L. casei, L. paracasei, L. rhamnosus) are summarized. Furthermore, this work recapitulates cultivation media together with cultivation conditions which have been published in scientific literature till now for the selective enumeration of L. casei species. The most recommended media for the selective enumeration of this microorganisms in mixtures with yogurt culture, L. acidophilus or bifidobacteria are LC-agar with ribose in combination with decreased cultivation temperature to 15 °C for 14 days, MRS agar with bile, MRS agar with vancomycin or M-RTLV agar. (en)
- V práci jsou shrnuty základní údaje týkající se výskytu, morfologie a fenotypových vlastností mikroorganismů skupiny L. casei (L. casei, L. paracasei, L. rhamnosus). Dále práce teoreticky shrnuje kultivační média a kultivační podmínky, které byly dosud publikovány v odborné literatuře pro selektivní stanovení druhu L. casei. Nejčastěji doporučované kultivační půdy pro selektivní stanovení tohoto mikroorganismu ve směsích s jogurtovou kulturou, L. acidophilus nebo bifidobakteriemi jsou LC-agar s ribosou v kombinaci se snížením kultivační teploty na 15 °C po dobu 14 dní, MRS agar s přídavkem žluči, MRS agar s přídavkem vankomycinu či tzv. M-RTLV agar.
- V práci jsou shrnuty základní údaje týkající se výskytu, morfologie a fenotypových vlastností mikroorganismů skupiny L. casei (L. casei, L. paracasei, L. rhamnosus). Dále práce teoreticky shrnuje kultivační média a kultivační podmínky, které byly dosud publikovány v odborné literatuře pro selektivní stanovení druhu L. casei. Nejčastěji doporučované kultivační půdy pro selektivní stanovení tohoto mikroorganismu ve směsích s jogurtovou kulturou, L. acidophilus nebo bifidobakteriemi jsou LC-agar s ribosou v kombinaci se snížením kultivační teploty na 15 °C po dobu 14 dní, MRS agar s přídavkem žluči, MRS agar s přídavkem vankomycinu či tzv. M-RTLV agar. (cs)
|
Title
| - Lactobacillus casei and its selective determination in mixtures with other lactic acid bacteria (en)
- Lactobacillus casei a jeho selektivní stanovení ve směsích s ostatními bakteriemi mléčného kvašení
- Lactobacillus casei a jeho selektivní stanovení ve směsích s ostatními bakteriemi mléčného kvašení (cs)
|
skos:prefLabel
| - Lactobacillus casei and its selective determination in mixtures with other lactic acid bacteria (en)
- Lactobacillus casei a jeho selektivní stanovení ve směsích s ostatními bakteriemi mléčného kvašení
- Lactobacillus casei a jeho selektivní stanovení ve směsích s ostatními bakteriemi mléčného kvašení (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/14:43897564!RIV15-MZE-22330___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/14:43897564
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - L. casei group, selective determination (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Mlékařské listy - Zpravodaj
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Horáčková, Šárka
- Plocková, Milada
- Houšková, Kateřina
- Mühlhansová, Andrea
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |