About: Lactobacillus casei and its selective determination in mixtures with other lactic acid bacteria     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In this work basic information concerning occurrence, morphology and phenotypic properties of microorganisms belonging to L. casei group (L. casei, L. paracasei, L. rhamnosus) are summarized. Furthermore, this work recapitulates cultivation media together with cultivation conditions which have been published in scientific literature till now for the selective enumeration of L. casei species. The most recommended media for the selective enumeration of this microorganisms in mixtures with yogurt culture, L. acidophilus or bifidobacteria are LC-agar with ribose in combination with decreased cultivation temperature to 15 °C for 14 days, MRS agar with bile, MRS agar with vancomycin or M-RTLV agar. (en)
  • V práci jsou shrnuty základní údaje týkající se výskytu, morfologie a fenotypových vlastností mikroorganismů skupiny L. casei (L. casei, L. paracasei, L. rhamnosus). Dále práce teoreticky shrnuje kultivační média a kultivační podmínky, které byly dosud publikovány v odborné literatuře pro selektivní stanovení druhu L. casei. Nejčastěji doporučované kultivační půdy pro selektivní stanovení tohoto mikroorganismu ve směsích s jogurtovou kulturou, L. acidophilus nebo bifidobakteriemi jsou LC-agar s ribosou v kombinaci se snížením kultivační teploty na 15 °C po dobu 14 dní, MRS agar s přídavkem žluči, MRS agar s přídavkem vankomycinu či tzv. M-RTLV agar.
  • V práci jsou shrnuty základní údaje týkající se výskytu, morfologie a fenotypových vlastností mikroorganismů skupiny L. casei (L. casei, L. paracasei, L. rhamnosus). Dále práce teoreticky shrnuje kultivační média a kultivační podmínky, které byly dosud publikovány v odborné literatuře pro selektivní stanovení druhu L. casei. Nejčastěji doporučované kultivační půdy pro selektivní stanovení tohoto mikroorganismu ve směsích s jogurtovou kulturou, L. acidophilus nebo bifidobakteriemi jsou LC-agar s ribosou v kombinaci se snížením kultivační teploty na 15 °C po dobu 14 dní, MRS agar s přídavkem žluči, MRS agar s přídavkem vankomycinu či tzv. M-RTLV agar. (cs)
Title
  • Lactobacillus casei and its selective determination in mixtures with other lactic acid bacteria (en)
  • Lactobacillus casei a jeho selektivní stanovení ve směsích s ostatními bakteriemi mléčného kvašení
  • Lactobacillus casei a jeho selektivní stanovení ve směsích s ostatními bakteriemi mléčného kvašení (cs)
skos:prefLabel
  • Lactobacillus casei and its selective determination in mixtures with other lactic acid bacteria (en)
  • Lactobacillus casei a jeho selektivní stanovení ve směsích s ostatními bakteriemi mléčného kvašení
  • Lactobacillus casei a jeho selektivní stanovení ve směsích s ostatními bakteriemi mléčného kvašení (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43897564!RIV15-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI101B090)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • prosinec
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 25560
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43897564
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • L. casei group, selective determination (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A4EEB43BF2A6]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Mlékařské listy - Zpravodaj
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 147
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Horáčková, Šárka
  • Plocková, Milada
  • Houšková, Kateřina
  • Mühlhansová, Andrea
issn
  • 1212-950X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software