About: Assessment defrost meat in the production of meat products     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V posledních letech se na jedné straně prohlubuje tlak na cenu potravin ze strany distribučních řetězců a spotřebitelů, kteří zatím stále nakupují potraviny zejména podle ceny. Na druhé straně sílí mediální kampaně za kvalitní potraviny. Díky tlakům na cenu výrobku a nedostatku dostatečného množství čerstvého chlazeného masa jsou výrobci nuceni v menší či větší míře zpracovávat maso mrazené. Pokud chce firma seriózně uvažovat o nákupu rozmrazovacího zařízení mraženého vepřového popřípadě hovězího masa, které je zamraženo v blocích o hmotnosti 15, 20, 25 kg a potřebujeme rozmrazovat 10 nebo 20 t denně, musí počítat s finanční náročností tohoto technologického kroku. Náklady na realizaci takového zařízení mohou být kryty i z rozdílu mezi cenou čerstvým chlazeného a mraženého masa. V článku je porovnána metoda využití radiofrekvenčního rozmrazování z některými doposud používanými metodami. (rozmrazovací komory, mikrovlnný ohřev).
  • V posledních letech se na jedné straně prohlubuje tlak na cenu potravin ze strany distribučních řetězců a spotřebitelů, kteří zatím stále nakupují potraviny zejména podle ceny. Na druhé straně sílí mediální kampaně za kvalitní potraviny. Díky tlakům na cenu výrobku a nedostatku dostatečného množství čerstvého chlazeného masa jsou výrobci nuceni v menší či větší míře zpracovávat maso mrazené. Pokud chce firma seriózně uvažovat o nákupu rozmrazovacího zařízení mraženého vepřového popřípadě hovězího masa, které je zamraženo v blocích o hmotnosti 15, 20, 25 kg a potřebujeme rozmrazovat 10 nebo 20 t denně, musí počítat s finanční náročností tohoto technologického kroku. Náklady na realizaci takového zařízení mohou být kryty i z rozdílu mezi cenou čerstvým chlazeného a mraženého masa. V článku je porovnána metoda využití radiofrekvenčního rozmrazování z některými doposud používanými metodami. (rozmrazovací komory, mikrovlnný ohřev). (cs)
  • In recent years, on the one hand the pressure enhances at the price of food from distribution networks and consumers still buy food mainly by price. On the other hand there is growing of media campaigns for quality food. Due to pressures on product price and the lack of sufficient quantities of fresh chilled meat, producers are forced to a greater or lesser extent, processed of frozen meat. If a company wants to seriously consider buying the thawing equipment for frozen pork or beef meat, which are frozen in blocks weighing 15, 20, 25 kg, and the need is to defrost 10 or 20 tonnes per day, company must reckon with the financial demands of this technological step. The cost of implementing this type of equipment may be covered from the difference between the price of fresh chilled or frozen meat. The article compared the method of using radio frequency for defrosting with some heretofore used methods. (defrosting chamber, microwave heating). (en)
Title
  • Assessment defrost meat in the production of meat products (en)
  • Hodnocení postupů rozmrazování masa při výrobě masných výrobků
  • Hodnocení postupů rozmrazování masa při výrobě masných výrobků (cs)
skos:prefLabel
  • Assessment defrost meat in the production of meat products (en)
  • Hodnocení postupů rozmrazování masa při výrobě masných výrobků
  • Hodnocení postupů rozmrazování masa při výrobě masných výrobků (cs)
skos:notation
  • RIV/60461373:22330/14:43897538!RIV15-MZE-22330___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QI111B053)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 7
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 19514
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60461373:22330/14:43897538
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Meat defrosting, microwave heating, radio frequency heating. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F98D75D0E9B7]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hrubý, Petr
  • Ševčík, Rudolf
  • Smolka, Bronislav
  • Pohůnek, Václav
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 22330
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software